Temel taleplerimizle ilgili başlatılan imza kampanyasıyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.Bugün imza kampanyamızı kamuoyuna duyurmak için şube binamızda bir basın toplantısı gerçekleştirdik.Ayrıca Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve şehir merkezinde ki imza stantları açtık.

ANTALYA; SAĞLIK HAKKINA SAHİP ÇIK

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Antalya Şubesi (SES) “Halkımıza ve Sağlık Sosyal Hizmet Emekçilerine Çağrımızdır. Sağlık imzakampanyasi3hakkına sahip çık. Paran kadar sağlık diyen sisteme hayır! De, bir imzada sen ver” temasıyla başlattıkları imza kampanyasıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Şube binasında gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan SES Antalya Şube Başkanı Mustafa Kılınç “30 yılı aşkın süredir sağlığımızla oynanıyor.

Hekimini tanıdığımız, hemşiresi ve ebesi ile adeta komşu olduğumuz yanı başımızda yer alan Sağlık Ocaklarımızı kapattılar, gittiğimiz takdirde gördüğümüz Aile Hekimliği sistemine dönüştürdüler.

Aile Hekimine de, ADSM’ye de, hastaneye de gitsek, muayene için eczanelerde ödemek zorunda kaldığımız katkı payı istiyorlar.

İlaçlarımız da paralı artık. Reçete bedeli 3TL, üçten fazla ilaç varsa kutu başına ayrıca 1 TL, %10-20 katkı payları, eşdeğer ilaçtan doğan katkı payları var.

Yatak fark ücreti ödüyoruz.

Özel Hastanelere gitmek zorunda bırakılıyoruz, gittiğimizde de SGK’nın ödediğinin iki katına varan fark ücretleri ödüyoruz.

Sağlık hizmetine ulaşmak için her kademede para ödemek zorundayız. Üstelik hastanelerde yığılma, sıra ve kuyruklar bitmedi, üstüne bir de para ödüyoruz, aldığımız hizmetten de memnun değiliz.

Bu kapsamda işkolumuzdaki çalışanlar başta olmak üzere; çalışanlardan ve halktan yana toplumcu bir sağlık sistemi isteyen tüm örgütlü kesimleri ve halkımızı sağlık hakkına sahip çıkmak için işyerlerinde kurduğumuz, 29- 30 Mayıs 2013 tarihlerinde kapalı yol kışla han oteli önünde kuracağımız stantlarda imza vermeye, yapacağımız eylem-etkinliklerde bizimle olmaya davet ediyoruz” dedi.



imzakampanyasi1 

imzakampanyasi2

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]