MERKEZ POSTANE ÖNÜNDE SAAT:17:30 DA TOPLANIP AKP İL BİNASINA YÜRÜNEREK BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

Değerli Basın Emekçileri, Sevgili Dostlar

31 Aralık 2012 tarihinde, hukuksuz ve keyfi bir şekilde KTÜ Farabi Hastanesinden 85 kişinin işten çıkartılmasının üzerinden iki buçuk ayı aşkın bir zaman geçti. 78 Gün boyunca er türlü engelleme ve baskılara rağmen arkadaşlarımızın iş, ekmek mücadelesi ilk günkü kararlılığı ile sürmeye devam ediyor.

Mücadele boyunca sorunun çözümüne yönelik olarak demokratik haklarımızı kullanarak barışçıl bir şekilde eylemler yapıp sesimizi duyurmaya guvencesizeylem1çalıştık. Kampanyalar düzenledik, sayın rektör ile görüştük, topladığımız imzaları Sayın Cumhurbaşkanımıza gönderdik. Sayın Cumhurbaşkanımızdan sorunun çözümünün sağlanması için KESK Genel Merkezi olarak randevu talebinde bulunduk. Ancak üzülerek belirtmeliyiz ki randevu talebimize olumsuz karşılık almış bulunmaktadır.

Bu akşam arkadaşlarımızın işten çıkartılmalarına neden olan politikaların sorumlusu ve uygulayıcısı olan AKP’ nin önündeyiz. Buradan bir kez daha kamuoyuna sesleniyoruz; İşten çıkartılan insanlar Sayın Faruk ÇELİK’ in iyi paradır dediği 773 lira ile hayatlarını idame ettirmeye çalışan işçilerdir.

Bu İnsanlar namusu ile çalışan, alın teri ile hizmet üreten insanlardır. Ne yazıktır ki 78 gün boyunca ortaya çıkan bu adaletsizliğe ve hukuksuzluğa karşın ne ilimiz iktidar milletvekillerinden ne de iktidar partisinin yerel yetkililerinden bir ses geldi. İktidar partisi milletvekilleri ve yetkililer adeta 3 maymunu oynadılar. Sanki bu ilde bu dram yaşanmamış ve emek düşmanlığı, işçi düşmanlığı hiç gerçekleşmemiş.

Bizler bu gün burada direnen arkadaşlarımızın işlerine geri dönüşleri için mücadele etmiyoruz, aynı zamanda bütün işsizler için iş imkanı guvencesizeylem2sağlanmasını, güvencesiz çalışan arkadaşlarımız için insanca yaşanabilir bir ücret ve güvenceli bir çalışma yaşamı istiyoruz.

Duymayan kulaklara, görmeyen gözlere, duysunlar ve görsünler diye bir kez daha haykırıyoruz “Biz varız, buradayız, güvenceli iş ve güvenceli bir ücret talep ediyoruz.

İktidar partisini uyarıyoruz emeği ile geçinenlerin, işçilerin, güvencesiz çalışanların, işten çıkartılanların, halkın sesine kulak verin. Halkının isteklerini yerine getirmeyen iktidarların, halkına zulmeden iktidarların akıbetleri bellidir. Zulüm ile abat olanın akıbetinin berbat olduğu tarihsel bir gerçekliliktir.

İlimiz iktidar partisi vekilleri işçi düşmanı, emek düşmanı ve sermaye dostu olarak anılmak ve hatırlanmak istemiyorlarsa bu haklı taleplerimize kulak vermeli ve çözüm üretmelidirler.

Biz demokratik ve hukuksal yollardan mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Kamuoyunu haklı mücadelemize destek olmaya ve birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz. 20.03.2013

                                                                                                                                                             Ümit PAMUK

                                                                                                                                                             SES Şube Başkanı

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]