Susmayacağız! Direneceğiz! Baskılar Bizi Yıldıramaz!

Facebook
Twitter
WhatsApp

alt11 Mart tarihinde (dün) Konfederasyonumuz ve bağlı sendikalarımızın Yürütme Kurulu üyelerinin de katıldığı KESK Ankara Şubeler Platformu üyeleri, 19 şubat tarihinde yapılan operasyon sonucu gerçekleşen tutuklamaları protesto etmek için YKM önünden Adalet Bakanlığı’na meşaleli yürüyüş düzenleyerek basın açıklması gerçekleştirdi.

Yürüyüşte, “Korkmuyoruz Susmuyoruz!” “Adalet Arıyoruz” pankartı açılırken, sık sık  “AKP’ye teslim olmayacağız”, “Yaşasın örgütlü mücadelemiz”, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları atıldı.

Adalet Bakanlığı önünde açıklama yapan KESK Ankara Şubeler Platformu dönem sözcüsü Devrim Kahraman, 19 Şubat’ta KESK’e yönelik yapılan operasyonu hatırlatarak, “Bu operasyon kapsamında aralarında KESK MYK üyemiz Akman Şimşek’in de olduğu 167 arkadaşımız gözaltına alınmış, bu arkadaşlarımızın bir kısmı serbest bırakılmış bir kısmı da peyderpey alınarak toplamda 67 arkadaşımız tutuklanmıştır.” dedi. 

altKahraman, KESK’e yönelik operasyonunun Ankara ayağında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Bünyamin Keneş, Emre Kesikhalı, Seher Toksoy, Fatma Bora Koşaş, Satılmış Gökoğlu, Serpil Toksoy, Saniye Erenler ve Mustafa Anıl’ın savcılığın yaptığı itiraz sonucu tekrar gözaltına alınıp tutuklandığını belirterek, “Biz bu süreçlerin yabancısı değiliz. Bu ülkede emekten, demokrasiden ve özgürlükten yana mücadele yürütenlere yapılan saldırılardan biz kamu emekçileri de nasibimizi alıyoruz. Her şeye rağmen emek ve demokrasi mücadelesini yürütenler mücadelelerinden asla vazgeçmeyeceklerdir” diye konuştu. 

Bugün yapılan operasyonla toplam KESK üyesi tutuklu sayısının 125 olduğuna dikkat çeken Kahraman, “Bu operasyonla neyi hedefliyorsunuz? Yetmedi mi bunca mağduriyetler, bunca zulüm?” Emekçilerin vicdanlarında mahkûm olmanız yetmedi mi?” dedi.

Tutuklanmaların bir öç alma ve cezalandırma olduğunu vurgulayan Kahraman, “Buradan bir kez daha sesleniyoruz. KESK’li tutsaklar bizim onurumuzdur. Onları asla yalnız bırakmayacağız! Sendikalarımızın kuruluşundan bugüne kadar bizimle omuz omuza mücadele eden arkadaşlarımız kamu emekçilerinin yüz aklarıdır!” dedi.   

altKESK Genel Başkanı Lami Özgen ise, KESK’e yönelik bir cadı avının başlandığına dikkat çekerek, “Ellerinde 680 kişilik bir liste olduğunu iddia ediyorlar. Bu operasyonun kapsamını tam olarak bilmiyoruz, ancak korkmuyoruz! KESK ne kadar emek düşmanı politikaların hedefinde olursa olsun üyelerimizden gelen gücümüzle, mücadeleci geleneğimizle o kadar bileyleniyoruz, değerlerimize daha da sarılıyoruz, tek kişi kalsak bile bu yaklaşıma boyun eğmeyeceğiz! Bu nedenle yukarıdan talimat alanlar bu mücadelemize ket vurmak amacıyla arkadaşlarımızı tekrar tutuklamışlardır, ancak amaçlarını gerçekleştiremeyeceklerdir, başaramayacaklardır.” dedi. 

alt

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]