Kapitalizme, Erkek Egemenliğine, Güvencesizliğe ve Savaşa Karşı Yürüyoruz! Mücadeleyi Büyütüyoruz!

Facebook
Twitter
WhatsApp

 

alt8 Mart Kadınların Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma günü etkinlikleri çerçevesinde dün yurt genelinde “Kapitalizme, erkek egemenliğine, güvencesizliğe ve savaşa karşı yürüyoruz! Mücadeleyi büyütüyoruz!” “Eşitlik, özgürlük ve barış talebi ile mücadele yürüten kadınlara yönelik gözaltı ve tutuklamamalar son bulana, ülkede 8 Mart resmi tatil edilene ve cinsiyete dayalı rol ayrımı ortadan kaldırılana kadar mücadelemiz devam edecek”  şiarı ile yürüyüşler ve basın açıklamaları gerçekleştirildi.

Ankara: Emek ve Meslek Örgütleri ile Ankara Kadın Platformu öncülüğünde Kolej Meydanı’ndan Ziya Gökalp Caddesine yürüyüşe geçen binlerce kadın, burada miting düzenlediler. Mitingde Ankara Kadın Platformu adına ortak açıklamayı okuyan Tuğba ÖZCAN, kadınların Mısır’dan, Suriye’ye ve Hindistan’a kadar dünyanın her yerinde tecavüz ve cinayetlere uğradığını buna karşı kadınların isyan ederek seslerini yükselttiğini vurguladı. Özcan, Kadınların özgürlük için her ne pahasına olursa olsun mücadele vererek sokaklara çıktığını, bu mücadelenin uzun soluklu bir mücadele olduğunu ve ağır bedeller ödemeyi gerektirdiğini kaydederek kapitalizme, erkek egemenliğine, güvencesizliğe ve savaşa karşı birleşerek mücadeleyi büyüteceklerinin altını çizdi. 

alt

İstanbul: Şişli meydanında bir araya gelen KESK’li kadınlar “Eşitlik ve Özgürlük” talebi ile AKP Şişli İlçe Başkanlığına yürüdü. Yürüyüş boyunca sık sık ” Emeğimiz, bedenimiz, kimliğimiz bizimdir”, “Jin jiyan azadi” sloganları atan kadınlar erkek şiddetine hayır dedi. Ortak açıklamayı okuyan Arzu Erdoğan sendikal mücadele yürüttükleri , emekçi kadınların haklarını korudukları ve barışı yüksek sesle dile getirdikleri için çok sayıda sendikalı kadının tutuklandığını hatırlatarak, 4+4+4 eğitim düzeni kaldırılana, kadın istihdamında tek seçenekmiş gibi gösterilen esnek- güvencesiz- kayıt dışı taşeron çalışmaya son verilene, kapatılmış kreşler tekrar açılana, eşitlik, özgürlük ve barış talebi ile mücadele yürüten kadınlara yönelik gözaltı ve tutuklamalar son bulana ve 8 Mart resmi tatil ilan edilene kadar” mücadelelerini sürdüreceklerini vurguladı.

alt

İzmir: KESK, DİSK, TTB ve TMMOB öncülüğünde düzenlenen 8 Mart yürüyüşüne İzmir Kadın Platformu bileşenler ile siyasi partilere üye kadınlar da destek verdi. Konak Metrosu önünde toplanan kadınlar buradan davul zurna eşliğinde alkışlar ile eski Sümerbank önüne yürüdüler. ‘Kapitalizme, erkek egemenliğine, gericiliğe, güvencesizliğe, kadına yönelik şiddete savaşa baskı ve göz altılara karşı 8 Mart’ın tatil edilmesi talebi ile hizmet üretmiyoruz’ pankartı arkasında yürüyen kadınlar, KESK’li tutsaklar onurumuzdur diyerek tutuklu kadınlara ‘yanınızdayız’ mesajları verdiler. Eylem halaylar ile sona erdi.

alt

Mersin: Mersin Kadın Platformu öncülüğünde Balıkçı Barınağı’nda düzenlen 8 Mart mitinginde “Bedenimiz, emeğimiz, kimliğimiz bizimdir’, “Dünya dursun demiyoruz, kadın cinayetleri dursun”, “Kimsenin namusu değiliz”, “Taciz ve tecavüze hayır”, “İtaat etmiyoruz, susmuyoruz” dövizleri taşıyan kadınlar, “Jin jiyan azadi”, “Dünya yerinden oynar, kadınlar özgür olsa”, “Erkek vuruyor, devlet koruyor” sloganlarını atarak taleplerini yüksek sesle ifade etti.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]