Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi’nde işten çıkarılan taşeron sağlık işçilerinin çadırına özel güvenlikler ve sivil polis tarafından ‘hastane yönetimi rahatsız oluyor’ diyerek müdahale edildi. İşçiler buna müsaade etmedi. Direnişimiz devam ediyor.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi’nde yılbaşı gecesi işten çıkarılan 68′i temizlik, 17′si güvenlik işçisi 85 işçi 2 ocakta ktusaldiri1direnişlerine başlayan işçiler SES Trabzon şube ,Dev Sağlık iş ve yerel muhalif siyasetlerin katılımıyla 7 Ocak günü hastane önünde direniş çadırını kurmuştuk. Rektörlük tarafından 7 ocak akşamı direniş çadırına müdahale edilmiş, çadırı kaldırılmış ve işçileri dağıtılmıştı. Dağılan işçiler yeniden toplayıp 9 Ocak’tan itibaren 17 sağlık işçisi, SES Trabzon şube örgütlülüğü içinde yeniden çadır kurarak direnişlerine başladılar. İşçiler her sabah çadırlarını kurup mesai saati sona erene kadar çadırlarında mücadelelerine devam ediyorlardı. Trabzon yerel kamuoyunu oluşurduk. B u gün direnişlerinin 44. Gününde hastane bahçesine geldiler. Ancak bütün bunlardan rahatsız olan KTÜ Rektörlüğü güvenlikçilere talimat vererek işçilerin etrafında güvenlik çemberi oluşturdu. Çadırı sökmeye çalıştılar. SES Trabzon şube yönetimi ve İşten çıkarılan işçiler , güvenlikçiler ve polisle uzunca bir arbeden sonra direniş çadırını yeniden kurdu.

 

DİRENİŞ ÇADIRI TEKRAR KURULDU


SES Trabzon Şube Başkanı Ümit Pamuk yaşananları basın ile paylaştı.

Pamuk, “Hastanenin güvenlik amiri, hastane idaresinin çadırdan rahatsız olduğunu söyleyerek, müdahale edildiğini belirtti. Direnen işçilere yapılan müdahalenin kayıtlı görüntüleri var elimizde. İşçiler canları pahasına çadırlarını savunmuşlar. Öğlen bizler geldiğimizde tekrar bir saldırı ile karşı karşıya kaldık. Direniş çadırını kurduk. Mücadele ediyoruz. Etmeye de devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

İşçiler, işe geri dönene kadar direneceklerini söyledi.

. Çadırlı direnişimiz sürüyor.


ktusaldiri2 

ktusaldiri3

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]