Sözlerimiz elbette KTÜ rektörlüğüne ve hastane yönetiminedir. Bu sese artık kulak verin, direnişimiz 14 gündür yağmur, kar, soğuk demeden devam ediyor, ancak siz sıcak iş yerleriniz ve özel villalarınızda yada kendinize tahsis edilen özel lojmanlarınızda oturup bu çığlığı ktuaciklama15ocak2013-2duymazdan geliyorsunuz,,bu nasıl bir vicdandır? Bu nasıl bir insanlıktır? Bu insanlar sizden ne istiyor zannediyorsunuz? Sizden istekileri sadece işleri, sizden sizin kendinize yaptığınız ayrıcalıkları talep etmiyorlar, alın terleri ile çalışıp ayda 750 lira diye belirtip kendi gelirinizin yanında küçümsediğiniz bu devletin resmi rakamlarla açlık sınırının altındaki tutarda olan işlerini geri istiyorlar.

Ancak siz bırakın bu sesi duyup vicdanlarınızla baş başa kalmayı kapımızın önünden gitsinler diye yapmadığınızı bırakmıyorsunuz, beraber çalıştıkları arkadaşları ile karşı karşıya getiren emirleri veriyorsunuz, sizin temiz sicilinize leke sürdüklerini düşünüyor olacaksınız ki, yıllarca beraber yan yana çalışmış olmalarına rağmen halen hastanemizde çalışmakta olan taşeron sağlık işçilerinin direnen dostlarımızla sohbet etmelerini bile yasaklıyorsunuz. ne yapacaksınız sayın rektör, 85 kişiyi hasta olup rapor aldıkları için seçerek işten atmıştınız, bu arkadaşlarımızı da istemediğiniz kişilerle sohbet ettikleri için mi işten atacaksınız. Elbette atarsınız çünkü siz kudretli ve bu kudreti ile batmakta olan bir hastaneyi kurtarmış kişisiniz. Emin olun sağlıkta büyük dönüşüm denen yıkımı yaratanlardan büyük alkış alacaksınız!, sanırım sizde bunun derdindesiniz.

Sayın başhekimi bundan kısa süre önce bir toplantıda sağlık sistemini eleştirenlere karşı bağırıp çağırırken görmüştüm, dinlemeye bile tahammülü yoktu söylenenleri ki hepsi kanun maddeleriydi, siz eski düzeni mi istiyorsunuz diyordu ve bu düzeni öve öve bitiremiyordu, evetktuaciklama15ocak2013-1 sayın başhekim hastaneler işletme oldu ve sadece Trabzon da 85 kişi işinden oldu hala çok övünüyor musunuz bu sistemle.

Sağlık kurumları işletme değildir, insanlara nitelikli, ulaşılabilir sağlık hizmetini ücretsiz vermek üzere bu ülke vatandaşlarının vergileri ile kurulmuş yerledirler. Ve sağlıkta dönüşüm aslında kamunun tavsiyesinden başka bir şey değildir. Koltuklarına sımsıkı yapışmış kişilerin bunu görememesi ne acı, ama gerçek bu, artık 14 kalemde katkı katılım payı ödeniyor hastanelere ama yine de batıyor öylemi? Bunca gelire rağmen batıyorsa tıp fakültesi, bu da yönetemediğinizin en açık delilidir. bırakıp gidin öyleyse çünkü bu hastaneler bizimdir.

Hayır sayın rektör bu insanlar bu hastanenin personelidir. Bunu sizde bizde çok iyi biliyoruz ve Biz Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası ve bağlı olduğumuzu Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu olarak tüm gücümüzle diğer illerde olduğu gibi Trabzon da bu mücadelenin sahibiyiz ve arkadaşlarımız işlerini geri alana kadar da bu davadan asla vazgeçmeyeceğiz.

 

 

Ümit PAMUK

SES TRABZON ŞUBE BAŞKANI

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]