Değerli Ordu Kamuoyuna

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesinde taşeron işçisi olarak çalışan 68 temizlik, 17 güvenlik işçisi 1 Ocak 2013 tarihi 84itibarinde hastane zarar ediyor bahanesi  ile işten atılmışlardı. Trabzon’ da işten çıkarınla hastane işçileri ve tüm Türkiye de maaşları geç ödenen, tazminatını alamayanlar hep iş güvencesiz kölelik şartlarında çalışmak zorunda bırakılan taşeron işçiler, vardır. İlimizde bu ay yine taşeron işçilerin maaşları zamanında ödenmemiştir. ödenmemiştir.

Bildiğiniz üzere eski adıyla Boztepe Devlet Hastanesinde görev yapmakta olan Şube Başkanımızın, görev yeri Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde kadına yönelik vakaların artması gerekçe gösterttirilerek değiştirilmişti.

Bu konu ile ilgili yaptığımız basın açıklamasında, Eğitim Araştırma Hastanesi başhekiminden, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri olarak; hastanenize kaç tane kadına yönelik şiddet vakası gelmiş artış oranlarıyla birlikte kamuoyuna açıklayın demiştik. Ancak Eğitim Araştırma Hastanesi başhekimi Özgür Enginyurt bu verileri açıklama özverisinde bulunamadı, biz ses sendikası olarak bilgi edinme hakkımızı kullanarak bu bilgileri aldık.

Şube başkanımızın görevlendiği Kadın Doğum Çocuk Hastalıkları hastanesine 2012 yılı içinde kadına yönelik şiddetle ilgili olarak gelen başvuru sayısı SIFIRDIR. Yorumu Ordu kamuoyuna bırakıyoruz.(belgeler ektedir)

RADYOSYON VİTAMİN DEĞİLDİR.

                Sendikamızın açtığı dava sonucunda, ameliyathanelerde bulunan skopi cihazını kullanmanın röntgen teknisyenlerinin görevi olmadığına karar vermiştir. Dolaysıyla röntgen teknisyenleri skopi yapmak için görevlendirilemez. Ancak Türkiye Kamu Hastaneler Kurumu il genel sekreterliklerine yazı, “röntgen teknisyenlerinin tek başına skipo yapamayacakları ancak skopi yapan branş uzmanına ameliyat sırasında yardım etmelerinde de mani bulunmadığı” ifade ederek kendilerine göre soruna çözüm bulmaktadırlar.

İlimizdeki Eğitim Araştırma Hastanesi ve Fatsa Devlet Hastanesinde röntgen teknisyenleri skopi yapmak için görevlendirilmektedir.

Skopi cihazının bulunduğu alanın duvarlarının kurşun kaplı olması gerekmektedir. Türkiye Atom Enerjisi Kurumun onayının olmasını ve skopi cihazın bulunduğu ortamın belirli aralıklarla radyasyon ölçümlerin yapılması gerekmektedir. Ancak Eğitim Araştırma Hastanesinde skopi cihazının bulduğu alan bu koşulları taşımamakta ve sağlık emekçileri radyasyonlu bir ortam çalışmak zorunda bırakılmaktadır.

Ordu ili Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri, sağlık emekçilerin yaşadığı sorunlar karşısında duyarsız kalmaktadır, umarız bu sorun karşısında da duyarsız kalmaz gereğini yapar.

Biz sağlık ve sosyal hizmet emekçileri sendikası olarak sorunların diyalogla çözülmesinin daha sağlıklı olacağını her ortamda ifade etmekteyiz ancak diyalog konusunda sorunu olan biz değil sorunları yaratan makamlardır.

Ayrıca Ordu Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğinin ahenk yurduna taşınması gündemdir. SES Ordu şubesi olarak bu taşınmanın yanlış olduğunu, Ordu Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğinin de Ordu Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğüyle aynı yerde olmasının hizmet sunumu, kamu kaynaklarının etkin ve verimli olarak kullanımı açısından daha doğru olduğunu düşünmekteyiz.

Ordu Devlet Hastanesinde çalışan sağlık emekçileri hastane kullandıkları bilgisayar belirli internet haber sitelerine girebilmekte, doğal olarak idarenin istediği gazeteleri haberlerini okuyabilmektedir, Birgün, Evrensel, Cumhuriyet, Sol, Aydınlık, Sözcü, Güneş, Vatan, gibi gazetelerin internet sitelerine girmek yasak. Ancak Zaman, Akit, Yeni şafak, Star gibi gazetelerinin internet sitelerine girmek serbest. Yine Ordudaki yerel haber sitelerine de girmek yasak. Ülkemizde sansürün hayatın her alanında hızla yayılmaya devam ettiğini görmekteyiz.16.01.2013

 

ŞAHSENEM YAŞAR

ORDU SES ŞUBE SEKRETERİ.

 

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]