ORDU; “Çözümü olmayan sorun yoktur, çözümü istemeyen zihniyetler vardır”

Facebook
Twitter
WhatsApp


SES sendikası olarak sağlık alanında örgütlü 15 sivil örgüttü ile birlikte ” CEO’larınıza” Hoş geldiniz” demiyoruz “dedik. Kimi sendikalar gibi elerimizde çiçeklerle ”Hoş geldine” gitmedik, bazı sendikalar gibi de CEO’larla fotoğraf çektirim sosyal paylaşım sitelerinde paylaşmadık. Bizler sağlık emekçilerin ordubaskansorunları dile getirdik, sağlık emekçilerinin SES’İ olacağımızı söyledik.

CEO’lar görev başlayalı 1 ayı geçti, bu süre içerisinde Ordu’daki sağlık kurumlarında neler yaşandı.

  • Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’na bağlı Toplum Sağlığı Merkezlerinde görev yapan sağlık çalışanı ile Sağlık Bakanlığı’na bağlı 112 Acil Sağlık Merkezlerinde görev yapan sağlık çalışanı kendi istekleri olmadan kanuna aykırı ve keyfice bulundukları ilin hastanelerine atandılar. Türkiye genelinde 7000 sağlık çalışanın görev yeri 1 günde değişti.
  • Taşeron şirketten çalışan 2 işçi görev alanı dışında ve havalandırması( hepa filtresi ) olmayan bir çalışma ortamında çalıştırılarak, tıbbi aletler ve araçların dezenfektasyonunda kullanılan solüsyon yüzünden rahatsızlanıp tedavi gördüler.
  • Tarım Bakanlığının teşhir ettiği hileli ürünler kahvaltı da hastalara veriliyor hastane yönetimi tutulan tutanakları dikkate almıyor.
  • Taşeron firmalarda çalışan işçilerin, maaşlarını yine zamanında yatmıyor. Hatta yeni yapılandırmayı öven bazı hastane yöneticileri ayın 15’inde yatması gereken memur maaşları da yeni yapılandırmayı ileri sürerek 3 gün sonra yatıyor.

 Çalışanların mesai saatleri sorunu CEO’lar tarafından görmezlikten geliniyor. Sağlık emekçileri her gün 1 saat fazla çalışmak zorunda kalıyor.

  • Genel sekreterliğe verilen dilekçelere cevap süresi geçmesine rağmen cevap verilmemekte.
  • Bazı hastane başhekimlerinin yaptığı hukuksuz işler hakkında açılan soruşturmalar sumen altı ediliyor, ya da usulüne uydurulup dosyalar kapatılıyor.
  • 1.5 yıldır hizmet veren yeni doğan yoğun bakım ünitesinin daha önce açılışı yapılmasına rağmen resmi açılış adı altında tekrar açılışı yapılıyor.
  • Eski adıyla Boztepe Devlet hastanesinde tek yoğun bakım ünitesi mevcuttur. Ancak hastanenin yoğun bakım ünitesi hizmette açıldığı günden beri her gelen yeni yönetim tadilat yapım aynı yoğun bakımı yeniden açmıştır,
  • Hastanelerde randevu kuyrukları artıyor, vatandaş randevu almakta zorlanıyor, vatandaşın eline bir kâğıt verilip randevu için paralı olan 182’yi arayın deniyor. Vatandaş tedavi olamadan evine gidiyor.
  • CEO’larında, engelli vatandaşlarımızın sağlık hizmetine erişebilirliğinin sağlanması konusunda yaptığı çalışmalar yetersizliğini korumaktadır.
  • Mobbing uygulamalar devam ediyor. Sağlık emekçileri üzerindeki baskı her geçen gün baskı artıyor.

Ordu ili Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri biz sorunları çözmek için göreve geldik sorunları bize getirin çözelim demişti. Ancak şu ana kadar ilettiğimiz sorunlar çözümsüz kalmıştır. SES sendikası olarak sağlık emekçilerinin SES’i olmaya devam edeceğiz. Çözümü olmayan sorun yoktur, çözümü istemeyen zihniyetler vardır. Baskılar SES’İ susturmaya yetmeyecektir.


                          Ahmet Kadıoğlu

SES Ordu Şube Başkanı

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]