8 Aralık, KESK’in kuruluş yıldönümü. Dünyada ve Türkiye’de emek mücadelesi ve onun değerlerine karşı tarihte eşi görülmemiş saldırıların yaşandığı bir dönemde “Hak verilmez mücadeleyle alınır” ilkesini rehber edinerek sürdürdüğü fiili meşru mücadelesiyle kamu emekçilerinin yüz akı olan KESK’in 17. Yaşını kutluyoruz. 

Emekçilerin demokrasiye, özgürlüklere, eşitliğe yürüyüşü ile iç içe geçen tarihimiz elbette ki 17 yıldan ibaret değildir. KESK’in tarihi Encümen-i Muallim’den TÖS’e TÖB-DER’e, TÜM-DER’e, TÜS-DER’e ulaşan,12 Eylül karanlığını yırtanların tarihidir.  89 Bahar Eylemleri ile yeniden yükselişe geçen kamu emekçileri mücadelesinin öncüsü KESK’in tarihi, haklılığın, onurun ve kararlılığın tarihidir. KESK’in tarihi bu ülkenin topraklarında yılmadan yorulmadan yoluna devam eden emekçilerin mücadele tarihidir.  

KESK, Bu Ülke Emekçilerinin Geçmişi, Bugünü Ve Yarınıdır.

Geçmişte mücadelemizi engellemeye çalışan, bizi kapı kulu olarak gören siyasi iktidarlar tarihin çöplüğündeki yerlerini çoktan almışlardır. Mücadeleci kimliği ile her türlü baskı ve sömürünün karşısında yer alan kamu emekçilerinin örgütü KESK ise önüne çıkarılan tüm engellemelere, baskılara, gözaltı ve tutuklama kuşatmasına inat, mücadele kararlılığıyla hep ayakta kalmıştır. Bundan sonra da dimdik ayakta kalacağından kimsenin şüphesi olmamalıdır. 

KESK’in 17. yaşını kutlarken, emekleriyle, ödedikleri bedellerle bu onurlu tarih yazan arkadaşlarımızı saygıyla ve özlemle anıyoruz. Bize emanet ettikleri haklılığın, onurun ve kararlılığın mücadelesi ile dolu tarihe yeni sayfalar ekleyeceğimize söz veriyoruz.  

Sendikal faaliyetlerimizi suçmuş gibi gösterenlerin hapishanelerinde tutuklu arkadaşlarımıza, baskılarla KESK’i bertaraf edeceklerini sananların hevesini kursağında bırakmaya devam edeceğimize söz veriyoruz.

KESK, faşizme karşı demokrasi,  emperyalizme karşı bağımsızlık, savaşa karşı barış, baskılara karşı özgürlük, ırkçılığa ve şovenizme karşı emeğin birliği ve halkların kardeşliği mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir. KESK,  “bizi ezen, bir kenara iten, emeğimizi görünmez kılan, bedenlerimizi metalaştıran erkek egemen sistemin çarklarına takılan çakıl taşı olacağız”  diyen kadınların mücadelesinin en önemli özneleri arasında olmaya devam edecektir.   Tüm kuşatma, bertaraf etme operasyonlarına karşı emek ve demokrasiden yana olan herkesin yüreğinde, beyninde, bilincinde kendine yer açan KESK, mücadelesinden asla taviz vermeyecektir. 

17. kuruluş yıldönümünü 11 hizmet kolunda örgütlü olan bağlı sendikası ile omuz omuza vererek kutlayan KESK,  kamu emekçilerinin tek gerçek mücadele örgütü olmaya devam edecektir. Çünkü;

KESK,  demokratik, laik, bilimsel ve anadilinde eğitim mücadelesinin adı, karanlığı güneşi ile aydınlatan EĞİTİM SEN’dir

KESK, sağlıkta dönüşüm ve güvencesizliğe karşı sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin yükselen SES’idir.

KESK, Türkiye kamu emekçileri tarihine ilk toplu sözleşmeyi armağan eden, yerel yönetim emekçilerinin evrensel mücadele örgütü TÜM BEL SEN’dir.

KESK, vergi dairelerinde, adliyelerin koridorlarında, performansa ve angarya’ya karşı sürdürülen mücadelenin sigortası BES’tir.

KESK, kültüre, sanata düşman karanlıkların sahiplerine karşı mücadele eden emekçilerin Kültür ve Sanat elçisi KÜLTÜR SANAT SEN’dir.

KESK, “Madenler Halkındır Satılamaz, Elektriğe Dokunma Şalter Atar” diyenlerin enerji kaynağı ESM’dir.

KESK, yaşanabilir bir doğa mücadelesinin öncüsü, bütün emekçilerin “geleceği gözetleme kulesi” TARIM ORKAM SEN’dir.

KESK,  gelecek güzel günlerin haberini sırtındaki posta çuvalında taşıyan, çok kanallı yalana karşı kamu hizmeti yayıncılığı mücadelesinin öznesi HABER SEN’dir.

KESK, yolu özelleştirmeye karşı mücadeleden geçenler arasında köprü kuran YAPI YOL SEN’dir.

KESK, mücadelesini demir ağlarla ören,  karanlığı yaran tren düdüğü ile her grevimizin ilk habercisi BTS’dir.

KESK, “biz halkına, emekçisine zulmedenle değil haklı olanla, ezilenle aynı inancı paylaşıyoruz” diyenlerin sendikası DİVES’tir.

KESK, bu ülkenin tüm insanlarının, emekçilerinin insanca bir yaşam mücadelesinin adıdır.

Şiddet ve dehşeti ile emeğe, akla, bilime, kültüre, sanata düşman karanlıkların sahipleri,  piyasa değerleriyle, sermaye putlarıyla, savaşa tapan ahlaklarıyla, kin ve nefret kusan derin kuyular gibi uğuldayan ağızlarıyla kendilerinden öncekiler gibi er ya da geç tarihin çöplüğündeki yerini alacaktır. Ama emeğin hakkını aldığı bir dünyaya inananlar,  kardeşçe, eşit, özgür bir arada yaşam mücadelesi verenler hep olacak. 

Gücünü fiili ve meşru mücadeleden alan KESK bu ülkenin kamu emekçilerinin hak ettikleri, özlemini yaşadıkları bir ülkeye ve dünyaya kavuşacakları günü yakınlaştırma mücadelesini kararlıkla sürdürecektir.

El etek öpmeden, sırtımızı bir yerlere dayamadan, rüzgâr gücüyle değil rüzgâra karşı durarak yükselttiğimiz mücadele bayrağımız sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecektir.

KESK Yürütme Kurulu olarak, bu düşünce ve duygularla tüm kamu emekçilerine sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

KESK’in 17. Mücadele Yaşı tüm emekçilere kutlu olsun!

YAŞASIN EMEK VE DEMOKRASİ MÜCADELEMİZ!

YAŞASIN SENDİKAL MÜCADELEMİZ! 

YAŞASIN KESK

                                                              Yürütme Kurulu 

 

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]