SAĞLIK EMEKÇİLERİNE YÖNELİK ŞİDDET DEVAM EDİYOR,

Facebook
Twitter
WhatsApp


YETER ARTIK!

Gaziantep’te Op.Dr.Ersin ASLAN’ın ölümü ile doruğa ulaşan ve toplumun gündemine giren hekimler başta olmak üzere “Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddet” devam ediyor. Gün geçmiyor ki bir hekim, bir sağlık çalışanı saldırıya, şiddete maruz kalmasın. Üstelik sözlü saldırı, tehdit, taciz ve sözlü şiddet buna dahil değil, olduğu yerde dillendiril(e)meden kaldığı için bilinmiyor.

Dün (10 Ekim 2012) Ağrı Doğubeyazıt Devlet Hastanesi’nde görev yapan üyemiz Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Bayat poliklinik yapmakta iken hasta yakınları tarafından sözlü ve fiili şiddete maruz kalmıştır.

Bu şekilde saldırı ve şiddet tehdidi ve performans baskısı altında, Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın uygulanmasından doğan “Norm Kadro” fazlası çalışanın binleri bulduğu, dolayısıyla görev yerinin değiştirilmesi tehlikesiyle karşı karşıya hizmet vermeye çalışmak yetmezmiş gibi, hekim ve sağlık çalışanları, mesleki uygulama sırasında her türlü risk ve meslek hastalığı ile de karşı karşıya kalmaktadır

Sendikamız, sağlık emekçilerini bu şekilde saldırı ve baskı ile karşı karşıya getiren, sağlığı hak olmaktan çıkararak katkı-katılım payları, GSS primi ve ilave ücretlerle hizmete ulaşabilmesine neden olan bu sisteme karşı mücadelesini sürdürmeye kararlıdır. SES bu mücadeleyi sağlık alanında örgütlü emek ve meslek örgütleriyle birlikte vermektedir. Sağlık emekçileri başta olmak üzere, tüm çalışanları, sağlık hizmetine ulaşmak için her kademede katkı-katılım payı ödeyen, GSS primi ödemek zorunda kalan, ilave ücretlerle olsa, sınırlı bir sağlık hizmetine ulaşabilen herkesi bu mücadelede birlikte olmaya çağırıyoruz. Bir çağrımız da siyasetedir: Sağlık Hakkı doğuştan var olan bir haktır ve böyle kalmalıdır. Sağlığı hak olmaktan çıkaran, eğitimi piyasalaştırıp bölen, parçalayan, gericileştiren, sermayeye ucuz işgücü sağlamayı hedefleyen, yani eğitimi hak olmaktan çıkaran her uygulama siyasetlerin mücadele gündemini oluşturmalıdır.

Tüm olaylarda olduğu gibi, Doğubeyazıt Devlet Hastanesi’nde görevinin başında iken şiddete maruz kalan arkadaşımız Dr. Mehmet BAYAT’a yapılan bu saldırıyı da kınıyoruz.

Sayın Bakan, “Dönüşüm” dediğiniz sistem iflas etti. Gün geçmiyor ki bir sağlık çalışanı saldırıya maruz kalmasın. Onun için vakit varken bu sisteminizi uygulamaktan vazgeçin, halkın bu sağlık sisteminden memnun olduğu iddianızdan da vazgeçin. Bu kadar çalışanınızın şiddete maruz kalması sizi rahatsız etmiyor mu?

Şiddeti doğuran bu sisteme karşı mücadelemizin süreceği ve giderek büyüyeceği bilinmelidir. Sağlık emekçileri başta olmak üzere tüm emekçileri, biz sağlık emekçilerini ve hizmet verdiğimiz halkı mağdur eden bu sisteme karşı birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz. 11.10.2012                                                                                      

MERKEZ YÖNETİM KURULU

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]