Ölen çocuklar, bizim çocuklarımız.

Hayata daha sıkı tutunmak için;

savaşa,

kazaya ve

denetimsizliğe ‘kader` diyen sorumsuz iktidar anlayışına hayır demek zorundayız.

5 Eylül 2012 gecesi Afyonkarahisar’da Silahlı Kuvvetlerine ait bir cephanelikte meydana gelen patlama sonucu 25 kişi hayatını kaybetti. Yapılan açıklamalar bu olayın “KAZA”, “TAKDİRİ İLAHİ” olduğu şeklinde; Dünyanın her yerinde olabileceği, hatta Pakistan’da da buna benzer bir olayın yaşandığını ifade etmektedirler. Oysa Pakistan’da böyle bir olay yaşanmadı, bu açıklamaları yapanlar, benzer bir olayın Kıbrıs’ta hükümet değişkliğine neden olduğunu bilmiyorlar mı?

İktidar, bu patlamanın neden meydana geldiğini bütün açıklığıyla ortaya çıkarmalı ve derhal açıklamalıdır. 25 cana mal olan bu olayın sorumluları hakkında soruşturma başlatılmalı ilgili bakan ve sorumlu yöneticiler istifa etmelidir.

Ülkenin her köşesinde sermayenin kar hırsına bağlı meydana gelen iş kazaları kışlaların da bir gerçeğidir. 2010 başından 2012 Haziran`a kadar kışlalarda toplam 252 asker ölümü gerçekleşmiştir. Fabrikada, kışlada kazanan devlet ve sermaye, ölenler ise yoksullardan başkası değildir.

Gençlerimizin her gün birer birer, onar onar öldüğü bir ülkede yaşıyoruz.

 Ölümler sıradanlaştı,

Ölümler istatistiğe dönüştü

Ölümler , hayatı esir aldı. 

Marifet şimdi şehadeti kutsayan nutuklar atmak değil, ölümün acısını yaşayıp ve yasını tutarken, sorumluların kendini unutturmasına engel olmaktır.


Afyon’da yaşanan patlama sonucunda 25 asker hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin ailelerine ve halkımıza baş sağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.
 


ses merkez yönetim kurulu

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]