Bilim insanına bilimsel araştırması nedeniyle hakaret eden Kocaeli Belediye Başkanı’nın davası yine ertelendi.

Prof.Dr. Onur Hamzaoğlu’na “şarlatan” diyen Kocaeli Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun yargılandığı dava dün görüldü. Karar çıkması beklenen dünkü duruşmada hakimin izne ayrılması ve yeni hakimin dosyayı inceleme fırsatı bulamadığını ifade etmesi üzerine dava 15 Mart’a ertelendi.

İstanbul, İzmir, Ankara, Eskişehir ve Kocaeli’nden bilim insanları, Eğitim-Sen, SES ve Tabip Odası üyeleri, İstanbul Halkevi’nden yöneticiler ve Kocaeli Halkevleri temsilcileri, CHP milletvekilleri Oğuz Oyan ve İlhan Cihaner, İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel ve demokratik kitle örgütü temsilcilerinin de olduğu bir heyet Onur Hamzaoğlu’na destek olmak ve bilim özgürlüğünden yana taraf olduklarını söylemek için Kocaeli Adliyesi’ne geldi.

Davanın 15 Mart’a ertelenmesinin ardından heyet Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu ile birlikte Adliye çıkışında bir basın açıklaması yaptı. Prof. Dr Cem Terzi yaptığı açıklamada davanın takipçisi olmaya devam edeceklerini bilim insanı sorumluluğunun araştırma sonuçlarını toplumla paylaşmayı gerektirdiğini ifade etti.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]