Sendikamız Genel Hukuk, TİS ve Kadın Sekreteri görevini yürüten Meryem ÖZSÖĞÜT, KESK Örgütlenme Sekreteri Akman ŞİMŞEK ve BES 1 No’lu şube yöneticisi Ahmet DANACIOĞLU  15 Haziran 2010 sabahı gözaltına alınmıştı.

4 gün süren gözaltından sonra BES Ankara 1 Nolu Şube yöneticisi Ahmet DANACIOĞLU savcılık tarafından serbest bırakılmış, KESK MYK üyesi Akman ŞİMŞEK ise mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken ne yazık ki Sendikamız Genel Hukuk, TİS ve Kadın Sekreteri Meryem ÖZSÖĞÜT 19.06.2010 günü saat 02.30 civarında tutuklanmıştır.
 

Gözaltı ve tutuklama nedeni olarak ifade edilen gerekçeler; hapishanede kansere yakalanan ve ülke çapında yürütülen kampanyalar sonucu ölümüne beş kala serbest bırakılan ve kısa süre sonra da ölen Güler ZERE için yapılan basın açıklamalarıdır.  Meryem ÖZSÖĞÜT benzer gerekçelerle daha önce de 8 ay tutuklu kalmıştır. Bu durum halen cezaevinde bulunan Seher TÜMER ve altı aya yakın cezaevinde tutulup tahliye edilen KESK yöneticilerinin iddialarının bir benzeridir.

Belli ki, AKP hükümeti kendine muhalif olan tüm kesimlere yönelmeye devam etmektedir. Halk nezdinde meşruluğu tartışılmayan, bazen binlerin, bazen yüz binlerin katıldığı anmalara, insan haklarına sahip çıkan dayanışma etkinliklerine ve kampanyalara katılmak “suç” olarak nitelendirilmektedir. Meryem ÖZSÖĞÜT’te bu suçlamalardan nasibini almaya devam etmektedir. AKP hükümeti döneminde yaşanan baskı, gözaltı, tutuklama furyası ile adeta korku cumhuriyeti yaratılmaya çalışılmaktadır. AKP Korku cumhuriyetini inşa ederken; kendi kadrolaşmasını tamamlamakla kalmıyor, ülke emekçilerinin alın teri ile yarattığı tüm ekonomik değerleri uluslar arası sermayeye peşkeş çekiyor.

Bu korku cumhuriyeti içerisinde kamu çalışanlarının iş güvencesini elinden alacak, halkın sağlık ve sosyal güvenlik hakkını paraya indirgeyecek yasaları da bir bir meclis gündemine getiriyor. Bizler, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada ifade ve örgütlenme özgürlüğünün, insan haklarının savunucusu, hak ihlallerinin takipçisi olmaya devam edeceğimizi ifade ediyor, Meryem ÖZSÖĞÜT’ün derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz.

19.06.2010 SES GENEL MERKEZ

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]