Taşeron Sağlık İşçileri Güvenceli ve Sendikalı İş İstedi

Facebook
Twitter
WhatsApp

Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nde bugün taşeron sağlık işçileri örgütlenme çağrısıyla bir araya geldi. DİSK/Dev Sağlık-İş İç Anadolu Bölge Temsilciliği ve SES Ankara Şubesi’nin ortak eyleminde taşeron sağlık işçileri güvenceli, sendikalı bir iş talebini dile getirdiler.

Bugün saat 11.00’da üniversite hastanesi yemekhanesi önünde toplanan taşeron sağlık işçileri bir yılı aşkın bir süredir zamanında almadıkları maaşları ve kötü çalışma koşullarını protesto ettiler. İşçiler 4 Kasım Çarşamba günü 1 saat iş bırakarak hastane yönetimini uyarmıştı.

Dev Sağlık-İş İç Anadolu Bölge Temsilcisi Sevinç Hocaoğulları örgütsüz, güvencesiz taşeron sağlık işçilerinin tek güvencesinin örgütlü mücadele olduğunu ve bunun için burada ilk önemli adımın atıldığını, sendikalı bir güce sahip olmanın gereğine vurgu yaptı.

SES Ankara Şube Başkanı İbrahim Kara ise sağlık hizmetinin ayrılmaz parçası olan taşeron işçilerinin, işlerine, emeklerine ve geleceklerine sahip çıktıklarını ifade etti.

Eylemde ayrıca yarın tüm Türkiye’den Dev Sağlık-İş üyesi taşeron sağlık işçilerinin katılacağı meclis yürüyüşüne çağrı yapıldı. Dev Sağlık-İş üyesi taşeron sağlık emekçileri “Güvenceli iş, sendika hakkı” ve “Taşeron çalıştırmanın yasaklanması” için yarın saat 11.30’da Kurtuluş Parkı’nda toplanacak. Buradan taleplerini iletmek için meclise yürüyecek.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]