Ankara Dışkapı Hastanesi yönetiminin sürgün ettiği 4 hekimle ilgili SES dün basın açıklaması yaptı
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma hastanesi acil servisinde görevli SES üyesi 4 pratisyen hekimin sürgün edildiğini bildirdi. Hastane önünde sağlık emekçileri adına konuşan SES Ankara Şube Başkanı İbrahim Kara, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen’e üye olmadıkları gerekçesiyle baskı ve sindirme politikalarına maruz kaldığını ifade etti.
Kara, “Hastane yönetimi, halkın sağlık hizmetlerine ulaşımındaki eksikliklerin ve sağlık çalışanlarının sağlık hizmeti sunumunda yaşadığı sorunları bir kenara bırakıp, güdümündeki sendikayı örgütleme çabası içine girerek sağlık emekçilerinin sesini kesmeye çalışıyor” diye konuştu.
‘HASTANE YÖNETİMİ SES’LİLERE DÜŞMAN’
SES Ankara Şubesi Başkanı İbrahim Kara, hastane yönetiminin SES üyelerine ve sendikasız sağlık emekçilerine karşı düşmanca bir tutum sergilediğini belirtti.
Hastanede Sağlık-Sen üyesi çalışanların ödüllendirildiğine değinen İbrahim Kara ayrıca şunları kaydetti:
“Örneğin, acil serviste nöbetçi memur olan Mustafa Candan, hastane müdür yardımcısı olmuştur. Ağustos ayında hemşirelerin görüşleri alınarak hazırlanan ödüllendirilme raporu başhekimlik tarafından değiştirilmiş, Sağlık-Sen üyeliği baz alınarak yeni bir liste oluşturulmuştur.”
Kara, hukuk dışı uygulamaların sona ermemesi halinde Ankara Valiliği’ne yürüyüş düzenleyeceklerini ifade etti.
‘SES YETKİYİ ALINCA BASKI ARTTI’
Görevden alınan SES işyeri temsilcisi ve yönetim kurulu üyesi Doktor Ali Polat ise, gazetemize yaptığı açıklamada, “SES Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ezici çoğunlukla yetkiyi aldıktan sonra baskılar ve sürgünler arttı” dedi.
Polat, şunları kaydetti: “Sağlık-Sen’in yetkiyi alamadığı için bu tür baskılar ve sürgünler daha da artmaya başladı. Sadece biz hekimlere ya da SES üyelerine yönelik değil, mesela Sağlık-Sen üyesi olmayan eğitim hemşireleri de görevlerinden alındı. Benim çalıştığım birim ‘acil dahiliye’ genelde son dönem hastaların yattığı ve birçok bölümün hastaları takip ettiği bir birim. Orada işlerin düzenli yürümesi için kalıcı bir ekibe sahip olmak gerekiyor.
Orada aynı andan bir birimden benimle birlikte üç pratisyen arkadaşımızı görev yerini değiştirmek istediler. İkisi iş yeri temsilcisi biri şube temsilcisi ve diğeri de sendika aktivisti. Tüm bu olanlar kesinlikle tesadüf değil.”
Tüm ülkede özellikle sağlık alanında liberal dönüşüm politikaların yarattığı yıkım karşısında AKP’nin yandaş sendikal örgütlenmeye destek çıkmasının normal olduğunu söyleyen Polat “AKP sağlıktaki yıkım politikalarına karşı yükselecek sesi kendi yandaş sendikalarıyla susturmaya çalışıyor” diye konuştu.
13 ekim 2009 BİRGÜN