Sendikal mücadelemizin dört sendikanın birleşmesi ile SES olarak yoluna devam etmesinin 13. yılını İnşaat Mühendisleri Odası lokalinde verdiğimiz resepsiyonla kutladık.

Resepsiyona KESK Genel Başkanı Sami Evren ve MYK üyeleri ile KESK’e bağlı sendikaların merkez yöneticileri, SES Ankara şube yönetimi ve üyeleri, Emek ve meslek örgütleri, siyasi parti temsilcileri katıldılar.

Onur üyelerimiz Necati Aydın, Ayşenur Şimşek Ve Behçet Aysan’ın fotoğraflarının yer aldığı etkinlik, Şükran Doğan’ın Bergama’da tutuklu bulunan KESK’li kadınların mesajını okuması ile başladı. Kısa bir sinevizyon gösteriminin ardından söz alan SES Genel Başkanı Bedriye Yorgun, 13. yılımızda yürüyüşü hep birlikte sürdürmenin sevincini yaşarken aynı zamanda hüzünlü olduğumuzu da ifade etti. “Hüzünlüyüz, çünkü özgür, adil ve kardeşçe bir yaşam isteyen yöneticilerimiz tutuklu, hüzünlüyüz çünkü katledilen üyelerimizin katilleri hala yakalanmadı” diyen Bedriye Yorgun, önümüzdeki sürecin, “pazara çıkamayanların, eve ekmek götüremeyenlerin nezdinde, kapitalizmin iyice itibar kaybedeceği bir sürece gebe göründüğünü” belirtti. SSK hastanelerinin devri, Aile hekimliği, SSGSS yasası, Tamgün, Hastane Birlikleri yasa tasarıları ile sağlığın tamamen tasfiyesinin hedeflendiğini ifade eden Bedriye Yorgun, “yürüyüşümüz herkesin eşit, ücretsiz, nitelikli ve ulaşılabilir sağlık hizmetinden yararlandığı, demokratik bir düzen kuruluncaya kadar sürecektir” dedi.

KESK Genel Başkanı Sami Evren ise SES’in KESK içinde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, SES’i bugüne taşıyanlara ve bugün mücadeleyi sürdürenlere teşekkür ederek, SES’in sadece çalışanların sorunları ve talepleri ile sınırlı kalmadığını, toplumun sağlığı ve kamusal sağlık için ciddi duruş sergilediğini ifade etti.

Resepsiyona müzikle ve katılımcıların sohbetleri ile devam edildi.

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]