Diyarbakır Sağlık Müdürlüğüne sözleşmeli atanan personelin evraklarını teslim alan komisyonun aynı zamanda Sağlık Sen üyelik formu imzalatılmasından kaynaklı Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü önünde kitlesel bir basın açıklaması yapılarak uygulama kınandı. SES Şube Başkanı Vahdettin KILIÇ tarafından yapılan açıklamada;

“Sağlık müdürlüğünde ve yataklı tedavi kurumlarında idareciler aynı zamanda Sağlık Sen’in temsilci ve yöneticileridir. Her personel alımında hazırlanan sözleşmelerle birlikte idareciler aracılığıyla personele sendika üye formları imzalatılmaktadır. Defalarca yaptığımız uyarılar dikkate alınmadığı gibi, bu uygulama devam etmektedir. Her sözleşmeli personel alımları döneminde oluşturulan sözleşmeli personel evrak teslim komisyonlarında Sağlık Sen’in yöneticileri olan idareciler yer almaktadır. Örneğin Diyarbakır Devlet Hastanesinde oluşturulan komisyonda yer alan, Sözleşmeli personelden sorumlu Müdür Yardımcısı aynı zamanda Sağlık Sen Şube Başkanıdır. 24 Mart 2009 tarihinde Sağlık Müdürlüğünde işe başlamak üzere evraklarını getiren kişilere, idareciler tarafından stant kurdurularak Memur Sen’e bağlı Sağlık Sen’e üye olmaları sağlanmıştır.

Biz Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası olarak, gayri ahlaki olan bu uygulamaya karşı olduğumuzu duyururken, ilgilileri bir kez daha uyarıyoruz. İdareciler ya idarecilik yapsınlar, ya da istifa ederek sendikacılık yapsınlar. Eğer samimi ve dürüst iseler yaptığımız bu çağrıya uyarlar. Aksi takdirde yaptıkları bu uygulama karşısında sessiz kalmayacağımızın ve tekrarlanan hiçbir olaya göz yummayacağımızın bilinmesini istiyoruz” dedi.

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]