Atina’da güvencesiz işçiler konfederasyon binasını işgal etti

Facebook
Twitter
WhatsApp

Atina’daki Genel İşçi Konfederasyonu binası güvencesiz işçiler tarafından işgal edildi. İşçiler, sendikaların bürokratikliğini suçlayarak, ücretler, iş güvenliği, herkes için sosyal güvence, işsizliğe karşı iş saatlerinin düşürülmesi amacıyla genel grev talep ettiler.

Öğrenciler, her günkü eylemlerine devam ederek, ülkenin her yanında yolları kestiler. Bazı köylülerse aynı şekilde ülkenin kuzeyinde traktörlerle yolları kestiler. Ülkedeki bir çok şehirde gösteriler devam ediyor. Ülke genelinde (çoğunlukla belediye binaları olmak üzere) birçok kamu binası işgal edildi.

500’den fazla lise işgal edildi ve daha fazla lisenin işgal edilmesi için hazırlıklar yapılıyor. Bununla birlikte, polis eylemlere yanıt olarak her yerde baskı, dayak ve tutuklamalara devam ediyor.

Perşembe günü 17:00’de ulusal eylem günü olarak öğrenciler ve göçmenler Atina’da büyük bir yürüyüş düzenleyecekler. (Yürüyüş eylemlerden önce göçmenler haftası için organize edilmişti)

Pankartta “İZLEMEYİ BIRAKIN – SOKAĞA ÇIKIN” yazıyor

Öğrenciler, kamu televizyonuna (barışçıl biçimde ve hiçbir şekilde şiddete başvurmadan) girmişlerdir ve ana haber bülteninde yayınlanmakta olan Başbakan’ın konuşmasını keserek, kameranın önüne bir pankart yerleştirmişlerdi. Pankartta “İZLEMEYİ BIRAKIN – SOKAĞA ÇIKIN” yazıyordu.

İnsanların memnuniyetine ve her yerden bir çok kutlamanın gelmesine rağmen, kamu televizyonunun başkanı durumu “demokrasiye karşı mutlak bir saldırı” olarak tanımlamıştı.

Cumartesi günkü yapılacak olan eylemler hazırlık aşamasında ve kararları çoğunlukla öğrenci birlikleri verecek.

Bu sene, noel tatili bambaşka bir şekilde geçecek ve eylemler devam edecek.

En acil ve en önemli şey ise Avrupa’daki dayanışma. Bir Yunan gençlik örgütü Yunan Ayaklanması’nı desteklemek amacıyla Perşembe günü Avrupa’nın her yerinde eylem çağrısı yapıyor.

Umarız eylemler gerçekleşir. Tabi ki önümüzde daha bir çok gün var…
Sissy Vovou
Yunan Sosyal Forumu

 

www.sendika.org’dan alınmıştır.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]