Kamu Hastane Birliklerine Karşı Eylemlerimiz Devam Ediyor-Yenilendi!

Facebook
Twitter
WhatsApp

ADANA:

27 Kasım’da  Adana Devlet Hastanesinde SES Adana Subesi, Adana Tabip Odasi ve Dev Saglik İs tarafindan gerceklesen basin aciklamasinda Kamu Hastane Birligi Yasasi protesto edilmis ve hazirlanan basin aciklamasini SES Sube Baskani Mehmet Antmen okumustur. Etkinlik sirasinda surekli HASTANELER HALKINDİR SATILAMAZ ve SÖZLEŞMELİ KÖLE OLMAYACAGIZ! sloganlari atilmistir. 

 

ANTEP:

 

Ne   İstiyoruz?

-Herkesin  İşgüvenceli  , Sosyal Güvenceli   Örgütlü Ve İnsanca Yaşanacak  Temel  Ücretle  Çalıştığı

-Ekip  Hizmeti  İçinde  Uygun  Çalışma Ortamının  Ve  Koşulların Sağlandığı,

-Vatandaşın  Müşteri Değil,  Sağlık Hizmetine  İhtiyacı  Olan  İnsan   Olarak  Görüldüğü,

– Sağlık  Finansmanının  Ödediğimiz  Vergilerle  Sağlandığı  , Cepten  Ödemelerin  Yapılmadığı,

-Çalışanların  Yönetimde  Söz  Sahibi  Olduğu

-İnsana   Önem  Verilen  Kamu Hastanelerinde Çalışmak İstiyoruz!

               Hastane   Birlikleri   Pilot  Yasası Geri  Çekilsin!

 

ESKİŞEHİR: 

 

Krizin faturasını ödememek için örgütlerimiz TTB-SES-DEV SAĞLIK-İŞ (DİSK) 29 Kasım’da Ankara’da alanlarda tüm emekçilerle buluşacağı bir yürüyüş başlatmıştır. Yürüyüş kolu yarın 16.30 da ilimizde olacaktır. Odunpazarında Sosyal Güvenlik Kurumu önünde karşılanacak, buradan Sağlık Müdürlüğüne yürüyerek basın açıklaması yapılacaktır. Ayrıca yine 27 Kasım Perşembe günü Tıp Fakültesinde sağlık emekçilerinin döner sermaye hakları için yürütülen mücadele kapsamında SES tarafından saat 12.30 da basın açıklaması ve oturma eylemi yapılacaktır.

MERSİN:

  SES ve TTB’nin birlikte düzenlemiş olduğu  Hastane birlikleri pilot yasası adı altında hastanelerin ticarileştirilmesine karşı  Mersin Toros Devlet Hastanesi önünde 150 kişinin katılımı ile yapmış olduğumuz basın açıklaması  sorunsuz gerçekleştirilmiş olup, halkın yoğun ilgisi ile karşılaşılmıştır.Açıklamayı Şube Başkanımız Yılmaz BOZKURT okumuştur.

 

URFA:

  26/11/2008  saat 12 : 30 da Kamu Hastane Birlikleri ile ilgili  Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesinde Basın Açıklaması Yapılmıştır.

 

KAYSERİ:

ŞİŞLİ:

Kamu hastane Birlikleri ve yemeğin paralı hale getirilmesi, işyeri sorunları (lojman, döner sermaye vb.) ‘na ilişkin Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde işyeri temsilciliğimiz ve Türk Sağlık Sen işyeri temsilciliği 27kASIM saat 13:30’da yaklaşık 200 kişinin katılımıyla basın açıklaması yapmıştır. 26 Kasım 2008 Çarşamba günü de yemek boykotu yapmışlardır.

 

MUĞLA:

MANİSA:

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]