KESK’e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES),  12’inci kuruluş yıl dönümünü, iki sağlık emekçisi, Nazlı Yazıcı ve Arzu Öğren’in Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı nedeniyle yaşamlarını yitirmesi nedeniyle buruk kutladı.

 

Mülkiyeliler Birliği’nde basın toplantısı düzenleyen SES Genel Başkanı Bedriye Yorgun, “hastalara şifa dağıtmak isterken kendilerini feda eden iki arkadaşlarını saygıyla andıklarını, onları hiçbir zaman unutmayacaklarını” söyledi.

 

ÇOCUKLARA IMF İPOTEĞİ

 

Hükümeti sert bir üslupla eleştiren SES Başkanı Yorgun, “Sağlık, eğitim ve sosyal güvenlik hakkımızı pazara çıkardılar. Ekmeğimizi küçültüp aşımızın tadını kaçırdılar. Sosyal haklarımızı sosyal yardıma indirgeyip sadaka kültürü geliştirdiler. Emeklilik hakkımızı gasp edip kefen paramıza göz diktiler. İşsizliği ve köleliği dayattılar. Çocuklarımızın geleceğini IMF ve Dünya Bankası’na ipotek ettiler” dedi.

“SES’in, insanca yaşanacak özgür ve demokratik bir yaşamın adı olduğunu” ifade eden Yorgun, “SES, baskıya ve köleliğe karşı özgürlük ve eşitliktir. Savaşa karşı barıştır. Şovenizme karşı halkların kardeşliğidir. Türkiye emek, demokrasi ve özgürlükler mücadelesi tarihinin devamıdır. SES’in tarihi, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin çıkarlarını, toplumun hak ve çıkarlarıyla buluşturarak, herkese eşit, finansmanın vergilerden sağlandığı, ulaşılabilir, nitelikli sağlık hizmeti, sosyal hizmet diyerek alanları dolduranların tarihidir” diye konuştu.

01.08.08 Birgün

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]