Mersin Ünv. Hastanesinde yemek boykotu sürüyor

Facebook
Twitter
WhatsApp

Maliye Bakanlığının yazısı ile daha önce ücretsiz yedikleri yemeğin 15 Nisan 2008’en itibaren ücretlendirilmesine SES işyeri meclisinin aldığı kararla boykotla karşılık veren çalışanların tepkisi sürüyor. Sağlık çalışanları 16–17–18 Nisan da boykotla birlikte kitlesel basın açıklamaları yapmış ve aktif boykotlarını 15 gün sürdürmüşlerdi.  

24 Nisan’da Maliye Bakanlığının genel yazısının geri çekilmesi için Bakanlığa gönderilmek üzere imza kampanyası başlatmış ve imza standı açmışlardı.25 Nisan tarihinde ise boş tencere ve tabldotlarla AKP il binasına yürümüş ve bina önünde basın açıklaması yapılmıştı. 

5 Mayıs tarihinde ise SES işyeri temsilcilerinden oluşan bir komisyon SES Mersin Şube Başkanı Yılmaz BOZKURT ile birlikte Mersin Milletvekili  Av.İsa GÖK’ ü ziyaret edip başta yemek sorunu olmak üzere sağlık çalışanlarının mesai saatlerinin haftalık 45 saate çıkarılması, 4b’lilere döner sermaye ödenmemesi vb. sorunları içeren bir dosya sunmuş ve mecliste gündem yapmalarını istemişti. 

7 Mayıs günü SES işyeri temsilcilerinin çağrısı üzerine saat 12.00de başhekimlik önünde toplanarak kitlesel basın açıklaması yapıldı. “Ücretsiz yemek hakkımız gasp edilemez bu zamlarla yaşanmaz ve Emeğimizi görmediniz ekmeğimize göz diktiniz SES Mersin Şubesi” yazılı pankartlar ve çok sayıda döviz açıldı. 

SES Mersin Şube Başkanı yaptığı konuşmada Mersin Üniversitesi Tıp.Fak.Hastanesi çalışanlarının onurlu bir mücadele sürdürdüklerini Mersindeki eylemliklerin tüm Türkiye'ye örnek olduğunu, Maliye Bakanlığının genel yazısının biran önce geri çekilerek kazanılmış hak olan ücretsiz yemek hakkının yeniden çalışanlara verilmesini bunun için hukuki mücadele de başlattıklarını ifade etti.  

Bunun yanı sıra TTB Merkez konseyi başkanı Gençay Gürsoy'un gözaltına alınması kınandı. Basın açıklaması sırasında “Unakıtan elini cebimizden çek, kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz, susma haykır yemek haktır, AKP sağlığa zararlıdır, işte sendika işte ses” sloganları atıldı. Basın açıklaması sonrası SES Mersin Şubesi çalışanlara pilav ve ayran ikram etti.

 

foto1      foto2      foto3

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]