Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin taşeron sağlık emekçileri aylardır düzensiz aldıkları ücretlerinin yine yatmaması nedeniyle bu sabah iş yavaşlatma eylemi yaptılar.

Dev Sağlık İş üyesi emekçiler ücretleri hesaplarına yatana kadar her sabah eylemlerini sürdürecek.

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde İlmero adlı taşeron şirkete bağlı olarak çalışan sağlık emekçileri son 5 aydır ücretlerini düzensiz alıyordu. Taşeron işçiler ücretlerinin bu ayda geciktirilmesi sebebi ile örgütlü oldukları Dev Sağlık İş sendikası ve iş yerinde oluşturulan İş Yeri Temsilciler Meclisinin kararı doğrultusundan bu sabah 1,5 saatlik bir iş yavaşlatma eylemi yaptı.

Sabah saatlerinde poliklinikler önüne gelen yaklaşık 600 sağlık emekçisi burada önce bir basın açıklaması yaptı ardından da ücretleri yatana kadar sürecek olan iş yavaşlatma eylemlerini gerçekleştirdiler.

Sabah mesai saati başlangıcı olan 08.00’de hastaneye gelen taşeron işçiler, onların mücadelesine destek veren SES üyeleri ve farklı birimlerdeki sağlık emekçileri Poliklinikler önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamanın ardından alkışlar ve sloganlarla eylemlerine devam ettiler.

Dev Sağlık İş Bölge Temsilcisi Serpil Şahin tarafından okunan basın açıklamasında güvencesiz çalıştırmanın emekçiler açısından yarattığı sorunlar ortaya konularak tüm işçiler için güvenceli iş, güvenli gelecek talebi dile getirildi. Açıklamanın ardından Şahin, ücretler yatana kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.

Yaklaşık 1,5 saat süren eylem boyunsa sağlık emekçileri sık sık “Köle Değil İşçiyiz, Taşeron İşçiyiz Örgütlüyüz Güçlüyüz, İş Ekmek Yoksa Barışta Yok, Direne Direne Kazanacağız, Üreten Biziz Yöneten de Biz Olacağız” sloganları attılar. Dev Sağlık İş imzalı dövizlerle taleplerini dile getirdiler.

www.sendika.org'dan alınmıştır. 12.02.08

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]