Adanada binler SSGSSyi durdurmak için alanlara çıktı

Facebook
Twitter
WhatsApp

SSGSS yasası Adana’da bugün yapılan bir miting ile protesto edildi.

Yaklaşık 4 bin kişinin katılımı ile gerçekleştirilen mitinge Adana’da bulunan demokratik kitle örgütleri ve sendikalar katılırken, çevre illerden de katılımlar oldu. Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu önünde 12.30’da buluşan katılımcılar Uğur Mumcu Meydanı’na kadar yürüdüler.

Yürüyüş boyunca, “Parasız eğitim parasız sağlık”, “AKP defol bu ülke bu halk satılık değil”, “Yoksulluğu, zamları türbanla örtemezsin Tayyip”, “Parasız sağlık tek yol devrim”, “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı.

Yürüyüş kollarının alana girmesi ile başlayan miting Adana Eğitim-Sen şube başkanı Güven Boğa’nın konuşmasıyla başladı. Boğa, ”bugün burada SSGSS yasasını TBMM’den geçirmek isteyenlere, ülkeyi karanlığa sürüklemek isteyen gericiliğe, emekçilerin kazanımlarını emperyalist güçlere peşkeş çekenlere, işbirlikçilere tüm öfkemizi haykırmak için toplandık. Emekçileri kendi gündemlerinin peşine takmak isteyenlere inat, kendi hak ve çıkarlarımızı ısrarlı bir şekilde savunduğumuzu göstermek için buradayız. Emeğin birleşik mücadelesini dosta, düşmana göstermek için buradayız” dedi.

Daha sonra söz alan DİSK bölge temsilcisi Kemal Aslan, ”Sağlığımızı satanlara karşı hep birlikte buradan haykırıyoruz, kim oluyorsunuz! Neyi satıyorsunuz! Babalar gibi satarız dediğiniz her şey biz emekçilerin ellerinde var olmuştur” dedi.

KESK başkanı İsmail Hakkı Tombul ise konuşmasında, “Bugün burada hep birlikte haykıralım ve sağlığımızı satılığa çıkaranların kulaklarının pasını silsin haykırışımız. GSS’yi bugün buradan çöpe gönderelim” dedi.

Mersin Tarsus’ta SCT Turbo Filtre Fabrikasında 15 Mart 2007’den beri grevde olan işçileri temsilen bir de işçi konuşma yaparak şunları söyledi: “Biz tam 691 gündür onurumuzla haklarımız için grevdeyiz. Kötü çalışma koşullarının yeniden düzenlenmesi, emeğimizin karşılığını alabilmek için direniyoruz. Bugün yine burada sağlık hakkımız için, çocuklarımızın geleceği için sizlerle birlikteyiz. Sağlık hakkımız için yumruklarımızı ortak ve daha güçlü sıkıyoruz.”

Mitingde ayrıca, TEKEL’in özelleştirilmesine karşı direnen TEKEL işçileri ve sendikalı oldukları için işten atılan ve yaklaşık 2 aydır fabrika önünde direnişlerini sürdüren 400 YÖRSAN işçisine de destek mesajları gönderildi.

Yapılan konuşmaların ardından Halkevleri tarafından oluşturulan müzik grubu kendi besteleri olan Halkın Hakları Var parçasını seslendirdi ve miting çekilen halaylar ve atılan sloganlarla sonlandırıldı.

Sendika.Org dan alınmıştır. 3 şubat 2008

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]