Ege Üniversitesi Hastanesi'nde alacakları ödenmeyen taşeron Öz-Örnek işçileri, iş bıraktı. Eylül ayı maaşları ödenmeyen işçiler, 2006 yılı vergi iadelerinin de ödenmesini istiyor.

Hastane bahçesinde toplanan 400 işçi, "İşçiyiz, haklıyız, söke söke alırız", "Yaşasın onurlu mücadelemiz" sloganlarını attı. Eyleme, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası ile Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası da destek verdi.

İşçiler adına açıklama yapan SES İzmir Şube Başkanı Fahri Demirci, taşeron sisteminin, kamusal sağlık önünde büyük bir engel olduğunu belirterek, maaşlarını ve vergi iadelerini alamayan işçilerin mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini istedi. Demirci, işçilerin, alacakları ödeninceye kadar çalışmama kararı aldıklarını belirtti.

Eyleme destek veren Dev Sağlık İş Genel Gekreteri Tufan Sertlek, işçilerin örgütlenmekten başka çareleri olmadığını belirterek, "Taşeron çalışmanın bulunduğu her yerde benzer sorunlar yaşanıyor" dedi.

Açıklamanın ardından dekanlık binasına yürüyen işçiler, dilekçe verdi. Dilekçelerinde kendilerine verilen sözlerin tutulmadığına dikkat çeken işçiler, dekanlıktan soruna kalıcı çözüm getirmesini istedi. İşçiler, daha sonra hastane bahçesinde oturma eylemi başlattı.

Ücretleri ödenmeyen Öz- Örnek işçileri, asgari ücrette, vasıfları olmayan işlerde çalıştırılıyor. Birçok angaryaya tabi tutulan işçiler, patron tarafından sürekli giriş- yapılarak sigortaları tam ödenmiyor ve bu nedenle de sosyal haklardan faydalanamıyor. İşçiler, nöbet paralarını da alamıyor. İzmir – Demokrat Radyo 17 Aralık 2007

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]