7 Haziran 2015 tarihinden bu yana tüm toplum baskı altına alınmaya çalışılırken biz sağlık ve sosyal hizmet emekçileri de bundan ziyadesiyle nasiplenmekteyiz.  Asılsız iddialarla tutuklamalar, gözaltılar, sürgünler ve soruşturmalar yaşanırken, aynı zamanda bu dönemde yönetici ve üyelerimiz Aziz, Şehmus ve Eyüp’ü aramızdan ayırdılar.

Yaşanan bu uygulamalara karşı hukuki ve demokratik mücadelemizi yürütüyoruz. Bunun sonucunda;

Nusaybin Devlet Hastanesinde çalışan üyemiz Mehmet Necim ÇAÇAN gizli tanık ifadeleriyle

20 Nisan 2016’da tutuklanmış, 2 ay Mardin M Tipi Kapalı Cezaevinde tutulan arkadaşımız ilk duruşması olan 24 Haziran  2016’ da tahliye olmuştur.

Siirt Sosyal Hizmetlerde çalışan işyeri temsilcimiz Hacı Akcan, hakkında sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek açılan soruşturma ile hem disiplin cezası almış, hem de Mardin iline sürgün edilmiştir. Temsilcimiz Hacı Akcan, sürgün için başlattığı hukuk mücadelesini kazanmış, açılan davayı kazanarak Siirt’teki görevine dönmüştür.

Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek görevden açığa alınan ve hakkında adli soruşturma başlatılan Yalova Temsilcilik üyemiz Harun Söylemez, 30 Haziran 2016 tarihinde gerçekleştirilen duruşma ile beraat etmiştir.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]