Hakkari  Şubemizin  Eski Başkanı ve İnsan Hakları aktivisti Metin Demirel  Ağustos 2015 tarihinde  katıldığı basın açıklamasından dolayı 12 Nisan 2016 tarihinde gözaltına alındı ve 13 Nisan ‘da tutuklandı.

Uzun yıllardır emek ve demokrasi mücadelesinde bir aktivist olan Metin Demirel , aynı zamanda sendikamızın işyeri temsilciliğinden şube yönetimine kadar bir çok görevde bulunmuş, en son olarak da şube başkanlığını yapmıştır. Hale Şube Denetleme Kurulu Başkanı  görevini yürütmektedir.

9 ay  önce yapılan bir basın açıklamasına katılan arkadaşımız, açıklamanın üzerinden günler geçmesine rağmen herhangi bir işlem yapılmamıştır. Çünkü demokratik bir hakkı kullanmıştır. Aleni olan bu olaydan aylar sonra ülkenin genelinde yürüyen otoriterleşmenin bir parçası olarak başlatılan gözaltılar, soruşturmalar  ve tutuklamaların bir benzeri Metin Demirel’e uygulanmıştır.

Olayla ilgili olarak KESK Hakkari Şubeler Platformu yaptığı basın açıklamasına MYK Üyemiz Fikret Çalağan ve İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan katılmıştır. Basın açıklamasında MYK Üyemiz Fikret Çalağan; “ Metin arkadaşımız uzun yıllardır sendikal ve demokrasi mücadelesin aktif yer alan bir arkadaşımızdır. Bu tutuklama sendikal ve demokrasi mücadelesine bir saldırıdır. Metin’e yapılan bu uygulama hukuksuzdur. Kabul etmiyoruz. Derhal serbest bırakılmalıdır….” dedi.

İHD Başkanı Öztürk Türkdoğan ise; “ Özerklik talebinde Türkiye’nin de taraf olduğu sözleşmeler gereği bir haktır. Bunun için yapılan bir basın açıklamasına katılmak suç değil ifade özgürlüğüdür. Hükümetin manipülasyonlarına Cumhuriyet Savcıları ve Hakimler gelmemelidir..” dedi.

Aynı gün Hakkari Valisi ile yapılan görüşmede de yaşanan hukuksuzluk ifade edilmiştir.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]