Genel merkezimize gelen bilgilere göre Kahramanmaraş Elbistan Devlet Hastanesinde 28.03.2023 tarihinde hastane idaresinin açtığı yeni bir servis için binadaki deprem körüğü olarak bilinen ve kullanılmaması gereken bir alanda temizlik yapılması talimatı verilmiştir. Teknik servis tarafından yerin alçıpan olduğu, geçen sene de buna benzer bir yerde bir işçinin düşerek ağır yaralandığı bildirilip, çıkılmaması gerektiği ve riskli olduğu belirtilerek uyarılmasına rağmen amirler tarafından temizlik işçilerine “temizleyin” talimatı verilmiştir. Bazı işçiler kabul etmemiş,  depremde evi yıkılmış kadın temizlik işçisine baskı kurularak bu güvensiz alanın temizlenmesi talimatı verilmiştir.

Kadın işçi kronik hastalıklarının olduğunu ve buraya çıkamayacağını söylemesine rağmen zorla çıkarılmış ve alçıpanın çökmesi sonucu yaklaşık yedi metre yüksekten beton zemine düşerek ağır yaralanmıştır. Kadın işçinin Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesine sevk edildiği ve sağlık durumunun kritik olduğu bilgisi gelmiştir.

Bu konuda bakanlığın gerekli incelemeyi yaparak soruşturma başlatmasını ve bu iş kazasına neden olan sorumlular hakkında gerekli tahkikatı yürütmesini bekliyoruz.

Bir kez daha açığa çıkıyor ki liyakatsiz ve beceriksiz yöneticilerin çalışanlar ve işçiler üzerinde uyguladığı baskı, mobbing ya ağır yaralanma ya da ölüm getiriyor. Bu nedenle mobbinge son verilmesini haykırıyoruz.

Bir an önce işçi sağlığı ve güvenliği açısından gerekli önlemlerin tüm kamu kurumlarında ve iş yerlerinde hayata geçirilmesini ve insan hayatını tehlikeye atacak her türlü davranıştan vazgeçilmesini istiyoruz. 31.03.2023

Merkez Yönetim Kurulu

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]