Hacettepe Üniversite Hastanesi Önünde Açıklama Yapan Ankara Şubemiz: Promosyon Anlaşmaları Derhal Güncellenmeli, Mağduriyet Giderilmelidir!

Facebook
Twitter
WhatsApp

Ankara Şubemiz, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yemekhanesi önünde ücret adaletsizliğini ve sağlık emekçilerini mağdur eden banka promosyon anlaşmalarını protesto etti.

Şubemiz tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Hacettepe Üniversitesinde görevli sağlık emekçileri 18.12.2018 tarihinde imzalanan promosyon anlaşması ile 5 yıllık (60 ay) dönem için aylık 53 TL’ye denk gelen 3.180 TL ödeme almaktadır. Sağlık emekçilerinin aldığı promosyon ödemeleri ile güncel promosyon ödemeleri arasında 18 kat olan fark enflasyon ile de daha da açılmaktadır. Devam eden promosyon anlaşmalarının enflasyon kapsamında revize edilmesi ve bir an önce kayıplarımızın giderilmesi gerekmektedir. Ancak bugüne kadar yürütülen çalışmaların sonuçları ya da görüşmelerin içeriğine dair hastane yönetimi tarafından çalışanlara bilgi verilmemiştir. Biliyoruz ki birçok kamu kurumunda bankalar ile yapılan iyi niyetli görüşmeler sonunda mevcut promosyon sözleşmelerine ek olarak ödemeler yapılmaktadır. Örneğin Eskişehir Anadolu Üniversitesi 3 yıl, 41.500 TL, Eskişehir Sağlık Müdürlüğü 3 yıl, 35.200 TL yapmıştır. Nedense Hacettepe Yönetimi promosyon güncellenmesini yılan hikayesine döndürdü. Çalışanlardan para almaya gelince ışık hızında davranırken çalışanlara para ödemeye gelince kağnı hızıyla haraket etmekte. Çalışanlardan yatak ücreti almaya devam ediyor. Katsayı ve teşvik ödemelerinin dağılımında adaletsiz davranıyor ve bundan hiç rahatsızlık duymuyor, Hatalı ve eksik teşvik ödemeleri ile sağlık emekçilerinin hakları hatalı hesaplamalardan dolayı gasp edilmiştir. Personel sıkıntısı var diye özellikle hemşire, sağlık teknikerlerinin nöbet sayılarının artmasına rağmen sağlık emekçilerinin nöbet paralarını öteleyebiliyor. Beslenme gibi en temel insani gereksinim olan yemek ve yemekhane koşullarının düzeltilmesinde kılını kıpırdatmıyor. Tüm görüşme, yazışma ve uyarılarımıza rağmen, şeffaf bilgi paylaşımında bulunmuyor. Kısacası ücret dağılımındaki adaletsizlikle biz sağlık emekçilerini “diğerleri” diyerek ötekileştirdikleri gibi kısıtlı özlük haklarımızı da elimizden almaya çalışmaktadırlar. Hacettepe yönetimi çalışanların Covid paralarını da iki yıl gecikmeli ödemiş, teşvik ödemeleri ile çalışanlar arasında adaletsizliği derinleştirmiştir. Bir de çalışanlarından tetkik ve tedavilerde ek ücret uygulamasıyla mağduriyetimizi daha da artırmıştır. Tüm bunlar için yönetimi sorumluluk almaya çağırıyoruz. Yanlışların bir an önce farkedilerek çalışanların lehine çözülmesini talep ediyoruz. Ülkenin en saygın üniversitelerinden birinin çalışanları ve her biri bilimsel akademik tanımları olan mesleklerin sahipleriyiz. Sağlık Bakanını, YÖK Başkanını ve üniversite rektörlerini göreve çağırıyoruz. Her gün eriyen maaşlarımıza kalem kalem iyileştirme değil tek kalemde yoksulluk sınırı üzerinde maaş istiyoruz. Banka promosyonlarının bir an önce enflasyon farkı gözetilerek iki yılı aşmayacak şekilde güncellenmesini ve sürecin her aşamasının çalışanlarla paylaşılmasını talep ediyoruz. Hatırlatıyoruz ki Hacettepe Üniversitesi hastaneleri çalışanlarıyla vardır ve sağlık emekçileriyle güçlüdür.”

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]