Merkez Yönetim Kurulumuz, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Bölümü ek binasında yemek boykotu yapan sendikamız üyelerine ve sağlık emekçilerine yönelik silahlı saldırıya karşı basın toplantısı düzenledi.

Genel Merkezimizde düzenlenen basın toplantısında Eş Genel Başkanımız Hüsnü Yıldırım ve Merkez Yönetim Kurulu Üyemiz Eylem Kaya Eroğlu ile Amed Şube Eş Başkanımız Yıldız Ok Orak konuşma gerçekleştirdi.

Yapılan konuşmalarda “Arkadaşlarımıza mafya gibi hareket eden firma sahipleri tarafından silahlı saldırıda bulunulmuştur. Öncelikle arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bu durumu protesto etmek, kamusal yemek hizmetlerini savunmak ve Amed Şubemizle dayanışmak için 3-4 Ekim tarihlerinde bütün illerde iş kolumuzdaki emek ve meslek örgütlerini eylem/etkinlikler yapmaya davet ediyoruz. Sağlık Bakanlığını da bu mafya güruhlarına verdikleri ihaleleri iptal etmeye davet ediyoruz. Yemekhane hizmetleri mafyalar tarafından değil kamu tarafından verilmelidir” ifadelerine yer verildi.

Basın toplantımızın tamamı için ⬇️

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]