Şişli Şubemiz Kıyafet Standartlarına Karşı Topladığı İmzaları İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’ne İletti

Facebook
Twitter
WhatsApp

İstanbul Şişli Şubemiz, sağlık personeli için belirlenen kıyafet standartlarına karşı İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde açıklama yaptıktan sonra, toplanan imzaları İl Sağlık Müdürlüğü’ne iletti.

İl Sağlık Müdürlüğü önünde açıklama yapan Şişli Şube Eş Başkanımız Abuzer Aslan şöyle konuştu: “İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 13.02.2019 tarihli ve 87300753 sayılı makam onayı ile ilimizde 2020 yılı başına kadar düzenlenen kılık kıyafet değişikliğine karşı bir araya geldik. Sağlık emekçilerinin hiç bir sorununu çözmeyen, 3600 ek gösterge hakkımız için birşey yapmayan, enflasyon oranının altında zammı reva gören, iş yerlerimizde mobbinge ses çıkartmayan, angarya çalışmayı görmezden gelen, bizler şiddete maruz kalırken ortalıkta görünmeyen ve onca sorunumuz varken çözüm üretmeyen İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bizlere dayatılan tek tip formayı giymeyeceğiz. Hiç kimsenin sağlık emekçilerinin huzurunu ve çalışma barışını bozmaya hakkı yoktur. Sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak formaya karşı değiliz ama tek tipleştiren formaya karşıyız. Bize dayatılan formayı giymeyeceğiz. Sağlık hizmeti verirken görüntüden ziyade ürettiğimiz hizmetin niteliği önemlidir. Rengine ve şekline hiçbir şekilde karar vermediğimiz tek tip formayı kabul etmiyoruz. Yaşamlarımızı tek tipleştirmenize izin vermeyeceğiz. Bu tek tip uygulamadan vazgeçiniz. Bu konudaki ısrarımızın ve mücadelemizin süreceğini kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”

Açıklamanın ardından İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Başkan Yardımcısı Mustafa Çırpıcı ile görüşen Şişli Şube yöneticilerimiz, toplanan imzaları da İl Sağlık Müdürlüğü’ne iletti.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]