Malatya Şubemiz Bülent Uçar’ın Ölümüne Neden Olan İhraç Kararı, İşe İadesi ve Dönemin Malatya Devlet Hastanesi İdarecileri Hakkında Yasal Süreç Başlatacak

Facebook
Twitter
WhatsApp

Malatya Şubemiz, 675 sayılı KHK ile ihraç edilen ve İŞKUR’A iş başvurusu yaptığı 17 Şubat 2017 tarihinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Malatya Şube önceki dönem Eş Başkanımız Bülent Uçar’ın OHAL Komisyonu kararıyla işe iade edilmesi hakkında basın toplantısı düzenledi.

Şube Yönetim Kurulu adına ortak açıklamayı yapan Malatya Şube Eş Başkanımız Zuhal Güler, şöyle konuştu: “29 Ekim 2016 tarihinde 675 sayılı KHK ile görevinden ihraç olan arkadaşımız Bülent Uçar dün itibariyle göreve iade edilmiştir. Bülent Uçar haksız, hukuksuz bir şekilde ihraç olmayı kabullenemediği için kalbi bu haksızlığa yenik düştü. İhraç olduktan üç ay sonra yaşamını yitiren Bülent Uçar’ın dün elimize geçen iade kararı bizleri ve ailesini bir kez daha derinden yaralamıştır. Dönemin Malatya Devlet Hastanesi idarecileri bünyesinde oluşturulan komisyon tarafından hazırlanan listenin ne kadar gayri hukuki ve ahlaki olduğu bu şekilde anlaşılmış oldu. Dönemin Başhekimi Erhan Berk Bülent’in ölümünden sorumludur. İdareci olarak hiçbir soruşturma başlatmadan mevcut listeyi onaylaması yasal olarak sorumlu kılmaktadır. Bu listelerin nasıl hazırlandığı kimler tarafından hazırlandığını biliyoruz. Başhekimlik bünyesinde oluşturulan komisyonun hazırladığı listeyi kendilerini kurtarmak için yaptıklarını ve sonuçlarını düşünmediklerinin farkındayız. Hiçbir soruşturma yapmadan insanları işten atmak için içinde bulundukları fiili durum insanların hayatında tahribata hatta Bülent Uçar’ın yaşamına mal olmuştur. Vicdanınız rahat mı? Bülent Uçar’ın ölümüne neden oldunuz. Vicdanınız rahat mı? Bülent suçsuz bulundu. Bu saatten sonra o dönemdeki idareciler şimdi işgal ettikleri koltuklarda vicdanınız rahat bir şekilde oturabilecek misiniz? Bülent ihraç olduktan sonra iki çocuğunun ve ailesinin ihtiyaçlarını karşılamak için iş başvuruları yapıyor ancak KHK’li olduğu için hiçbir yerde iş bulamıyordu. Yaşamını yitireceği gün İŞKUR’a iş başvurusunda bulunmak için evraklarını teslim ettikten sonra evine gelip göğsünde ve sırtında ağrılar olduğunu söylüyor. Eşinden 112’yi aramasını istiyor. Ancak 112 kısa sürede gelmesine rağmen oracıkta yaşamını yitiriyor. Bülent Uçar’ın yaşamını yitirmesi KHK zulmünün başlangıcıdır. OHAL Komisyonuyla iade olması bu zulmün ne kadar haksız ve hukuksuz olduğunun göstergesidir. Işıklar içinde uyu yoldaşım. Çok sevdiğin mesleğine dün itibariyle iade olmuşsun. Varlığınla hepimizin hayatında güzel anılar bıraktın. İade kararınla seni işinden, ailenden uzaklaştıranlara vicdan azabı oldun. Bülent Uçar’ın yaşamına neden olan ihraç kararı ve iadesindeki durumu ve başta o dönem Malatya Devlet Hastanesi idarecileri hakkında olmak üzere yasal bir süreci başlatacağımızı buradan bildirmek istiyoruz.”

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]