Konfederasyonumuz Eş Genel Başkanları Mehmet Bozgeyik ve Aysun Gezen, bugün saat 11.00’da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem ile bir görüşme gerçekleştirerek kamuda güvencesizlik dosyamızı ve taleplerimizi kendisine ilettiler. 

Görüşme sonrasında Bakanlık önünde birçok ilden gelen KESK üyeleriyle birlikte yapmak istediğimiz basın açıklamamız polisin engellemesi sonucu Milli Kütüphane önünde gerçekleştirildi. Burada söz alan Eş Genel Başkanlarımız Mehmet Bozgeyik ve Aysun Gezen yasaklarla kamu emekçilerinin sendikal hak ve özgürlük mücadelesinin engellenemeyeceğini belirttiler. Güvencesizliğe ilişkin basın açıklamamızı Eş Genel Başkanımız Aysun Gezen kamuoyuyla paylaştı. HDP milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki de güvencesizliğe ve ihraçlara ilişkin kısa bir konuşma gerçekleştirerek hukukun nasıl yok sayıldığını örnekleriyle dile getirdi.

Basın açıklamasından sonra üyelerimizle Milli Kütüphane önünden Kızılay’a yürüyerek Sakarya Meydanı’nda anti demokratik uygulamalar protesto edildi, güvencesizliğe ve ihraçlara ilişkin taleplerimiz bir kez daha paylaşıldı.

Basın metni aşağıda yer almaktadır.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]