İnsanca yaşayacak temel ücretin en az 6.500 TL olması, 3600 ek gösterge ve fiili hizmet zammı (yıpranma payı) taleplerimiz başta olmak üzere sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin tüm talepleri için 11 Mayıs’ta bütün illerden gelen üyelerimizle yaptığımız eyleme polis sert şekilde saldırdı.

Abdi İpekçi Parkı’na ulaşan üyelerimize saldıran polis, Eş Genel Başkanımız İbrahim Kara ve Dev Sağlık-İş üyesi Furkan Bircan’ı darp ederek gözaltına aldı. Genel merkezimizden çıkarak parka girmeye çalışan üyelerimiz de engellenirken, Kurtuluş Parkı’nda toplanmamıza da izin vermeyen polisin gazlı saldırısına ikinci kez maruz kaldık. Burada yaşanan saldırının ardından eylemimizi Çankaya Belediyesi Vedat Dalokay Salonu’nda devam ettirdik.

Uzunca bir süredir genel merkez yöneticilerimizin illerde şube/temsilcilik yöneticilerimizle birlikte işyerlerinde çalışma yaptığı temel taleplerimiz için bir araya gelen sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin coşkusu saldırı ve baskıya rağmen eyleme damga vurdu.

KESK Eş Genel Başkanları Aysun Gezen ve Mehmet Bozgeyik, KESK Merkez Yürütme Kurulu Üyeleri Elif Çuhadar ve İlhan Yiğit, Türk Tabipleri Birliği Genel Sekreteri Bülent Nazım Yılmaz, KESK’e bağlı sendikaların genel merkez yöneticileri, KESK Ankara Şubeler Platformu yöneticileri ve üyeleri, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Genel Başkanı Fikri Akbin, İHD Eş Başkanı Öztürk Türkdoğan, EMEP Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan ve ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi İlknur Başer’in katıldığı eylemimizde açılışı konuşmasını Eş Genel Başkanımız Gönül Erden yaptı. Erden, uyguladığı sağlıkta dönüşüm programı ile halkın sağlığını paranın egemenliğine tabi kılan, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini de kölece çalışma koşullarına mahkum eden siyasi iktidarın sözkonusu politikalarını sürdürmekte ısrar etmeye devam ettiğini ifade etti. Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin temel taleplerine vurgu yapan Erden, sözlerine şöyle devam etti: “Çalışma hakkımız engellenemez, çalışırken ölmek istemiyoruz, KHK’ler gidecek biz kalacağız, eğitim hakkımız engellenemez, güvenceli iş, güvenceli gelecek istiyoruz, insanca yaşamak istiyoruz. Sağlıkta performans ölüm demektir. Temel ücretimiz en az 6500 TL olmalıdır. Tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin ek göstergelerinin 3600’den başlayarak kademeli olarak artırılmasını istiyoruz. Fiili hizmet süresi zammının (yıpranma payı) sağlık ve sosyal hizmet işkolunda çalışan tüm emekçileri kapsayacak şekilde, geçmiş çalışma süreleri de dahil edilerek ve fiili çalışma şartı ortadan kaldırılarak yeniden düzenlenmesini istiyoruz. Sorunlarımızın bu kadar biriktiği ve iktidarın çözüme yönelik adım atmaktan imtina ettiği bu dönemde mevcut koşulların değiştirilmesi ve taleplerimizin elde edilmesi yönünde kararlılığımızı bir kez daha ifade etmek için bir aradayız. Bugün bu kararlılığımızla Ağustos ayı içerisinde görüşülecek olan 2020-2021 yıllarını kapsayan toplu sözleşme masasında da ifade edeceğiz. İşyerlerinde açtığımız TİS sandıklarından çıkan taleplerimizi TİS otobüsleri ile kent kent, meydan meydan haykırarak Toplu Sözleşme Masasında da yerimizi alacağız. Tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini ve halkımızı taleplerimizin etrafında birleşmeye, mücadele etmeye ve kazanmaya davet ediyoruz.” 11 Mayıs eylemi açıklama metninin tamamı için tıklayınız

Eş Genel Başkanımız İbrahim Kara gözaltından bırakılıncaya kadar devam eden eylemde konuklar ile üyelerimiz kürsüde sözlerini ifade ettiler.

Slogan ve alkışlarla karşılanan Eş Genel Başkanımız İbrahim Kara, “Onur üyelerimizden ve barış şehitlerimizden aldığımız güçle direnmeye devam edeceğiz. Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin hak arama mücadelesi, halkın sağlık hakkı mücadelesi devam edecek, saldırıyla, gözaltıyla bizi yıldıramayacaklar” şeklinde konuştu.

Üyelerimizden oluşan müzik grubunun şarkıları eşliğinde çekilen halaylarla devam eden eylemimiz, beyaz balonların uçurulması ile sona erdi.

 

 

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]