14 Mart Sağlık Haftası’nda Mücadele Programını Açıklayan Merkez Yönetim Kurulumuz: Taleplerimizde Israrlı, Mücadelede Kararlıyız!

Facebook
Twitter
WhatsApp

14 Mart Sağlık Haftası nedeniyle genel merkez binasında basın toplantısı düzenleyen Merkez Yönetim Kurulumuz sağlık alanında yaşanan sorunlara dikkat çekerek, sendikamızın yürüteceği mücadele programını açıkladı.

Merkez Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Eş Genel Başkanımız Gönül Erden, 14 Mart’ı yoğun sorunlarla karşıladıklarına vurgu yaparak, “Bu 14 Mart’ta vaat dinlemeyi, oyalanmayı kabul etmiyor, çözüm istiyoruz” dedi.

Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin çözülmesini istedikleri talepleri açıklayan Erden, sözlerine şöyle devam etti: “Sorunlarımızın bu kadar biriktiği ve iktidarın çözüme yönelik adım atmaktan imtina ettiği bu dönemde 14 Mart Sağlık Haftası mevcut koşulların değiştirilmesi ve taleplerimizin elde edilmesi yönünde kararlılığımızı ifade edeceğimiz ve bunun startının verildiği bir gün olacaktır. Bu nedenle de; sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin sorunlarının çözümüne yönelik belirledikleri talepleri elde etmek için göstermiş olduğu kararlılığı ve oluşturulan kamuoyu ile bu yıl Ağustos ayında gerçekleşecek, 2020-2021 yıllarını kapsayacak olan toplu sözleşme sürecine de “gerçek sendika ile gerçek toplu sözleşme” şiarıyla dahil olacağız. Yürütmekte olduğumuz fiili hizmet süresi zammı ve ek göstergelerimizin yükseltilmesi mücadelesinin yanına ücretlerimizin iyileştirilmesi talebini de ekleyerek, en düşük sağlık ve sosyal hizmet emekçisi temel ücretinin TÜİK verilerine göre yoksulluk sınırı olan 6500 lira olması için 1 Nisan – 10 Mayıs tarihleri arasında yerellerde eylem ve etkinlikler düzenleyecek ve 11 Mayıs’ta Ankara’da gerçekleşecek bir buluşma ile taleplerimizi kamuoyu ile paylaşacağız. Bunun yanı sıra KHK’lerin ve güvenlik soruşturmalarının iptali ve oluşan tüm mağduriyetlerin giderilmesi, güvenceli istihdamın önündeki engellerin kaldırılması, ekonomik krizin yükünün emekçilere değil krizi yaratanlara fatura edilmesi vb. talepleri içeren bir mücadeleyi hayata geçireceğiz. Toplu sözleşme masasında yandaş sendikanın sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini görmezden gelen talepleri yerine iş yerlerinde birlikte hazırladığımız talepler ile olacağız.”

Erden “Tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini ve halkımızı taleplerimizin etrafında birleşmeye, mücadele etmeye ve kazanmaya davet ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı. 14 Mart Sağlık Haftası açıklamamızın tamamı için tıklayınız

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]