KESK’lilerin yarın görülecek duruşması için Türkiye’ye gelen Avrupa Kamu Hizmeti Sendikaları Federasyonu (EPSU) Genel Başkanı Isolde Kunker Weber, EPSU Genel Sekreteri Jan Willem Goudriann, İsveç ST Sendikası Temsilcileri Britta Lejon, Karin Brunzell ve Mikael Raukel ile Hollanda FNV Sendikasından Eric Vermeulen sendikamızı ziyaret ederek genel merkez yöneticilerimizle görüştüler.

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ve KESK Genel Sekreteri Ramazan Gürbüz’ün de katıldığı görüşmede sendikal alanda yaşanan sorunlar dile getirildi.

Bozgeyik’in KESK ve bağlı sendikalara yönelik baskılara ve yarın görülecek KESK’lilerin duruşmasına değindiği görüşmede Eş Genel Başkanımız Gönül Erden ise sağlık ve sosyal hizmet alanında yaşanan sorunlar ve ihraçlar hakkında bilgilendirme yaptı. Erden, OHAL süreci ve bu süreçte ihraç olan üyelerimizin hukuki durumları hakkında konuşarak, ekonomik krizin sağlık hizmetleri ve sağlık emekçilerine etkisini vurguladı. Şehir hastaneleri hakkında da bilgilendirme yapan Erden, sağlıkçılara yönelik şiddetin ulaştığı boyutu da hatırlattı.

Sendikamızı ziyaret eden heyet ise Türkiye’deki sendikal sorunları ve mücadeleyi takip ettiklerini ve dayanışma içinde olmaya devam edeceklerini ifade etti.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]