İkinci 100 günlük eylem planı kapsamında eğitim ve bilim emekçileri için ek göstergenin 3600’e yükseltilmesi gündeme gelmiş olup sağlık ve sosyal hizmet emekçileri ise ek göstergesi 3600’e yükseltilecek emekçilerden sayılmamıştır. Bu durumu kabul etmiyoruz!

İktidarlar ve siyasi partiler sürekli olarak emekçilerin haklı ve meşru taleplerini seçim malzemesi haline getiriyorlar. 24 Haziran seçiminde de birçok talep bu şekilde seçim malzemesi oldu. Bunların başında da sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine ek gösterge geldi. Seçimin üzerinden yaklaşık olarak 6 ay geçmesine rağmen bu konuda bir düzenleme yapılmadı. Sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak çalışırken yoksulluk sınırının altında, emeklilikte de açlık sınırında yaşıyoruz. Yıpranmamıza ve emeklilik süremiz dolmasına rağmen emekli olmak istemiyoruz. Çünkü emekli maaşı geçinmek için yeterli değil. Hakkımız olan 3600 ek gösterge ile ilgili düzenlemenin bir an önce yapılması ve mağduriyetlerin giderilmesi temel bir ihtiyaçtır.

Hakkımız olanı istiyoruz! Tüm siyasi partilere çağrımızdır; sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin ek göstergeleri en az 3600 olacak şekilde düzenlenmelidir.

Merkez Yönetim Kurulu

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]