Bugün ne yazık ki güne kötü bir haberle uyandık. Sabah saatlerinde Ankara Konya seferini yapmakta olan yüksek hızlı tren ile hattı kontrol etmekte olan lokomotifin Ankara-Marşandiz’de çarpışması sonucu yaşanan tren kazasında son açıklamalara göre 9 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda yaralı hastanelerde tedavi altında, bazılarının durumu ise ağır.

Yaşamını yitirenler için acımız büyük, ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı ve sabır dilerken, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

Daha 2004 yılında Pamukova “kazası” yaşanmamış olsaydı, Pamukova sonrası yapılması gerekenler yapılsaydı; daha Çorlu’da “kaza” yaşanmamış olsa, buralarda yaşananlar gerçekten soruşturulsa ve hesabı verilse, gereken önlemler alınsa bugün Ankara “kazası” yaşanmazdı. Bu nedenle bu yaşadıklarımız “kaza” değildir, “kader” değildir. İhmaldir, cinayettir.

Sinyalizasyon olsa trenlerin nerede olduğu takip edilebilecekken Başkentray neden sinyalizasyon sistemi bitmeden seferlere başlatılmıştır? Yüksek hızlı teren politikası için uyarılar niçin hep kulak arkası edilmiştir? Yaşananların sorumlusu demiryolu politikalarını yürütenlerdir, demiryollarında kamu yararını, insanı değil karı önceleyen politikalar izleyenlerdir.

                                                                                                                               Merkez Yönetim Kurulu

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]