Sokağa çıkma yasağı adı altında abluka altına alınan Cizre’de halka sağlık hizmeti sunmaya çalışırken katledilen üyelerimiz Eyüp Ergen, Şeyhmus Dursun ve Abdülaziz Yural için 30 Aralık SES Barış Şehitleri günü dolayısıyla KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, KESK MYK Üyesi İlhan Yiğit, Eş Genel Başkanlarımız Gönül Erden ve İbrahim Kara, MYK üyelerimiz Selma Atabey ve Fikret Çalağan, Eğitim-Sen Genel Sekreteri Welat Kaya, Tarım Orkam-Sen MYK üyesi Ahmet Keleş, HDP Milletvekili Nuray İMİR, Eğitim Sen ve SES şube yöneticileri ile üyelerimizin katılımıyla 29-30 Aralık tarihlerinde Cizre’de anma etkinlikleri gerçekleştirildi.

Cizre KESK binasında düzenlenen forum barış şehitleri için hazırlanan sinevizyon gösterisi ile başladı. Forum, katılımcıların barış şehitleri ile ilgili anılarını paylaşmasıyla sona erdi.

Barış şehitlerimiz Aziz Yural’ın Cizre’de yaşayan ailesi ve Şehmus Dursun’un Şırnak’ta yaşayan aileleri ziyaret edildi.

Şırnak, Mardin, Batman, Siirt ve Diyarbakır SES ve KESK’e bağlı sendika yöneticileri ile üyelerin katılımıyla Aziz Yural ve Eyüp Ergen mezarları başında anıldı. Anmada konuşan Eş Genel Başkanımız İbrahim Kara, “Şehitlerimiz bizi bir araya getirdi, güzel günlere olan inancımızın tazelendi. Karanlık günlerden geçiyoruz fakat aydınlık günleri göreceğimizin inancını da yaşıyoruz” dedi.

Cizre’de yaşanan bodrum katliamı için bölgeden Cizre’ye gelmeye çalışan sağlık emekçilerini hatırlatan Kara, savaşa karşı barışı korumayı haykırmaya devam edeceklerini ifade etti.

Kara’nın ardından söz alan KESK MYK üyesi İlhan Yiğit ise “Halkımız derin acılar yaşadı. Barışın savunucuları olmaya devam edeceğiz ve hesap sorma noktasında kararlıyız” diye konuştu.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]