TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmek üzere olan ve kamuoyuna “sağlıkta şiddete karşı” olarak sunulan sağlık torba kanunu ile ilgili olarak bilgilendirdiğimiz Avrupa Kamu Hizmetleri Sendikaları Federasyonu (EPSU) Genel Sekreteri Jan Willem Goudriaan, Avrupa Komisyonu Başkan yardımcısı Federica Mogherini’ye teklife ilişkin bir mektup gönderdi.

Mogherini’nin TBMM Başkanı ile iletişime geçmesini isteyen Goudriaan, “Sağlık hizmetleriyle ilgili kabul edilmek üzere olan ve binlerce doktoru çalışma imkanından yoksun bırakacak yeni yasa ile ilgili kaygılarınızı dile getirmenizi istiyoruz” dedi.

Goudriaan, mektubunda şu ifadelere yer verdi: “Bu değişiklikler neredeyse tüm kamu çalışanlarına uygulanan daha katı kriterler sunuyor ve kendilerine yüksek güvenlikli kamu kuruluşlarında çalışıyorlarmış gibi yaklaşılmasını gerektiriyor. Bu durumun bir sonucu siyasi iktidarın görüş çizgisinde olmayanların güvenlik soruşturmalarından geçme şansının minimum olmasıdır. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Danıştay kararları ve Anayasaya aykırıdır. Güvenlik soruşturması ve sağlık yasasındaki değişikliğin bir araya gelmesi doktorlar ve diş hekimleri için kamu ve özel sektörde çalışmasını oldukça zorlaştırmaktadır. Sizden yasadaki değişiklikler ile kaygılarınızı dile getirmenizi ve çok sayıda doktorun işsiz kalmasını önlemek için Türk hükümeti ile diyaloga geçmenizi istiyoruz.”

EPSU’nun Avrupa Komisyonu’na Gönderdiği Mektup

EPSU’nun Avrupa Komisyonu’na Gönderdiği Mektup-Türkçe

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]