İşimize, İş Güvencemize, Eğitim ve Çalışma Hakkımıza Karşı Saldırılara Karşı Mücadeleyi sürdürüyoruz.

OHAL ve KHK rejimi ile binlerce sağlık emekçisi haksız, hukuksuz bir şekilde ihraç edilmiş, yüzlercesinin eğitim hakkı elinden alınmıştır. Ayrıca hangi kriterlerle yapıldığı bilinmeyen güvenlik soruşturması gerekçe gösterilerek de binlercesi işlerine başlatılmamıştır.

Bu da yetmezmiş gibi ihraç edilen doktorların SSK anlaşmalı özel sağlık kuruluşlarında da çalışmasını engellemek için hazırlanan yasa tasarısı  Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nda kabul edildi.

Kamuoyuna “sağlıkta şiddete karşı” olarak sunulan tasarı, sağlıkta şiddete çözüm önermediği gibi, hukuksuz bir şekilde kamudan atılan, güvenlik soruşturmalarından geçemeyen hekimlerin mesleğini yapma olanağını ortadan kaldırmaktadır.

Tüm bunlara dur demek için, işine, ekmeğine, iş güvencesine, geleceğine sahip çıkan sağlık ve sosyal hizmet emekçileri Ankara’da buluştu.

Ankara Şubemizde toplanan sağlık ve sosyal hizmet emekçileri, saat 12:00’da Kuğulu Park’a yürüdü. Kuğulu Park’ta saat 13:00’da eylemimiz başladı.

Eyleme HDP ve CHP milletvekilleri, siyasi partilerin, demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri Türkiye’nin her yerinden ihraç olan sağlık ve sosyal hizmet emekçileri ve üyelerimiz katıldı.

İlk konuşmayı TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Sinan Adıyaman yaptı. Ardından Eş Genel Başkanımız Gönül Erden sendikamız adına konuşmasını gerçekleştirdi. Siyasi partilerin ve DKÖ’lerin temsilcileri de kısa konuşmalarla desteklerini ilettiler. Daha sonra eyleme katılan arkadaşlarımız görüş, düşünce ve yaşadıkları sorunlarını paylaştığı forum düzenlendi.

Eş Genel Başkanımız Gönül Erden’in Konuşması

 

 

 

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]