Diyarbakır Şubemizin de içinde yer aldığı Dicle Amed Kadın Platformu, yaptığı basın açıklamasında 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Dayanışma Günü eylem-etkinlik takvimini açıkladı.

Diyarbakır Ofis AZC Plaza önünde bir araya gelen kadınlara seslenen Platform sözcüsü Diyarbakır BTS Şube Kadın Sekreteri Bahar Karakaş Uluğ, “Bugün 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Uluslararası Mücadele haftasının Dicle Amed Kadın Platformu olarak startını verdiğimizin ilanını sizlerle paylaşmak üzere burada toplandık. Biz kadınlar olarak, kadın ve devlet tarihinden çok iyi biliyoruz ki; her türlü baskı, yok sayma ve eşitsizlik ilk kadın üzerinde başladı ve dünyanın her yerinde sistemli bir şekilde erkekliği var etme ve kutsama adına kadın cinsiyetinin varlığı ve hakları yok sayıldı. Bu yok sayma tavrı tarihin tüm zaman ve mekân delhizlerinde kadın direnişleri ile karşılaştı. Kimi zaman bu direniş erkeğin kutsadığı ve gücünü en hoyratça kullandığı ailede, kimi zaman sınıf mücadelesinde, kimi zaman siyasi arenada ortaya çıktı. Uzun yıllar lokal alanlarda direnişlerini küçük örgütlenmeler ile sınırlı tutmak zorunda bırakılan kadınlar artık bu direniş pratiklerini uluslararası arenada eş zamanlı olarak gösterebilecek bir örgütlülüğe sahiptir. Uluslararası kadın dayanışmasından ve kendi özümüzden aldığımız güç ile buradan haykırarak söylüyoruz ki; toplumsal cinsiyet eşitsizliğine, militarizme, heteroseksizme, ırkçılığa, ataekilliğe karşı sesimize ses çığlığımıza çığlık isyanımıza isyan katıp hep beraber kızkardeşlik ve direniş ruhu ile sistemin erilliğine karşı duruyoruz” diye konuştu.

19 Kasım günü eş zamanlı olarak merkez dört ilçede 6284 sayılı kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanun ve nafaka hakkı ile ilgili baro tarafından kadınlara bilgi verildiğini ve 20 Kasım’da N-City sinemasında Kurtuluş Son Durak adlı film gösterimi yapıldığını belirten Uluğ, haftanın geri kalan günlerinde yapacakları eylem-etkinlik programını ise şöyle açıkladı: “21 Kasım günü saat 18.00’da Amed Şehir Tiyatrosu’nda Kozik isimli oyun gösterilecek, 22 Kasım’da saat 11.00’da Ofis Postanesi’nden tutsak kadınlara kart gönderme etkinliği yapılacak, 23 Kasım günü saat 14.00-18.00 saatleri arasında Sanat Sokağı’nda fotoğraf sergisi düzenlenecek, 24 Kasım tarihinde saat 12.00’da İHD’de Barış Anneleri ziyaret edilecek, 25 Kasım günü ise saat 18.00’da Balıkçılar bölgesinden başlayarak Sanat Sokağı’na kadar yöresel kıyafetlerle arbaneli, meşaleli yürüyüş gerçekleştirilecektir.”

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]