AKP’nin Torbasından “Sağlıkta Şiddet Yasası” Değil Yeni Saldırı Yasaları Çıktı

Facebook
Twitter
WhatsApp

AKP tarafından 30 Ekim 2018 tarihinde TBMM Başkanlığı’na sunulan ve kamuoyuna “sağlıkta şiddet yasası” şeklinde lanse edilen Sağlık Torba Kanun Teklifi ile ilgili olarak genel merkezimizde basın toplantısı düzenledik.

Merkez Yönetim Kurulumuz adına ortak açıklamayı yapan Eş Genel Başkanımız İbrahim Kara, AKP’li milletvekilleri tarafından TBMM Başkanlığı’na sunulan Sağlık Torba Kanun Teklifinin “sağlıkta şiddet yasası” şeklinde lanse edilerek kamuoyunun yanıltıldığına dikkat çekti.

Söz konusu teklifin sağlıkta şiddeti önlemeye dönük bir teklif olmadığının altını çizen Kara, teklifin sağlık alanında örgütlü kesimlerin görüş ve önerisi alınmadan, sağlık özel sektörünün ihtiyaçları düşünülerek hazırlandığını ifade etti.

Kara, sözlerine şöyle devam etti: “Torba kanunlarda sıkça yaşadığımızın aynısı olarak birçok hususta düzenleme yapılmaktadır;  ihraç edilen ve güvenlik soruşturması gerekçe gösterilerek ataması yapılmayan hekim ve diş hekimlerine özel sektörde çalışmayı yasaklayarak tam bir medeni ölü hali dayatmak kanundaki düzenlemelerden biridir.”

Bugün itibari ile Meclis Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunda görüşülmeye başlanan kanun teklifi ile ilgili sendikamızın değerlendirmelerini aktaran Kara, “AKP’nin Torbasından “Sağlıkta Şiddet Yasası” Değil Yeni Saldırı Yasaları Çıktı. Bu kanun teklifini kabul etmemiz mümkün değildir. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası olarak sağlık emek ve meslek örgütleri ile birlikte bu teklifin kanunlaşmaması için işyerlerinden başlayarak emekçilere gerçekleri anlatacak, eylem ve etkinlikler örgütleyecek, tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçileri ile birlikte kararlılıkla mücadele edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı. Açıklamanın tamamı için tıklayınız

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]