Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, 10 Ekim katliamının 3. yıldönümü nedeniyle Özgür Çocuk Parkı’nda açıklama yaptı.

Şube Eş Başkanımız Yılmaz Bozkurt’un katliamı lanetlediği konuşmayla başlayan eylemde, platform adına ortak açıklamayı Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı KESK Dönem Sözcüsü Sinan Muşlu, katliamın acısının yüreklerini yakmaya devam ettiğine vurgu yaparak, “Acımız kadar öfkemiz de tazeliğini koruyor. Gerçek katiller dışarıda gezdiği için isyanımız her gün biraz daha büyüyor. Acımızı ve öfkemizi büyüten en büyük nedenlerden birisi de, katliam öncesinden bugüne kadar siyasi iktidarın ve idarecilerin takındıkları tutum ve yargı sürecidir. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi 3 Ağustos günü 10 Ekim Ankara katliamı davasında kararını açıkladı. Duruşmalarda yaşananlara, siyasi iktidarın ve mahkemenin tavrına bakıldığında davanın birkaç tetikçinin, yardım ve yataklı edenlerin çeşitli cezalarla sonuçlandırılması üzerine kurgulandığı anlaşılmaktadır. Karar da buna uygun olarak verilmiştir” dedi.

Muşlu, sözlerine şöyle devam etti: “Katliamın tüm sorumluları yargılanana ve hak ettikleri cezayı alana kadar öfkemizi diri tutacağız. Katliamın unutturulmak istenmesine izin vermeyeceğiz. Arkadaşlarımızın hesabını hukuk önünde mutlaka soracağız. Eşitlik, özgürlük, demokrasi ve barış mücadelesi yitirdiğimiz arkadaşlarımızın en büyük emanetidir. Bizler bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu doğrultuda kararlı mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Barış karanfillerimize ve ailelerine verdiğimiz sözü 3. Yıldönümü vesilesiyle bir kez daha yineliyoruz: Barış özleminiz yerine gelinceye kadar mücadelemiz bedeli ne olursa olsun devam edecektir. Gerçek katiller ortaya çıkarılıncaya ve gerçek adalet yerini buluncaya kadar and olsun ki durup dinlenmeyeceğiz, geri çekilmeyeceğiz, yılmayacağız. Affetmeyeceğiz, unutmayacağız, unutturmayacağız.”

Açıklamanın ardından şubemiz ve Mersin Tabip Odası parkta sağlıkta şiddete karşı nöbet eylemi gerçekleştirdi. Burada bir açıklama yapan Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen sağlıkta şiddete karşı eylemlerinin ve mücadelelerinin devam edeceğini söyledi.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]