Samsun Şubemiz düzenlediği basın toplantısında, şarbon salgınına dikkat çekti. Açıklama yapan Şube Başkanı Özgür Ulu, kârın insan sağlığından üstün tutulduğu iktidar anlayışının sonuçlarının her alanda etkileri olduğunun altını çizdi.  

Türkiye’nin çeşitli yerlerinde yüzlerce insanın şarbon endişesiyle sağlık kurumlarına başvurduğunu ve başvuranların bir kısmında hastalığın teşhis edildiğini belirten Ulu, yetkililerin hiçbir sorun yokmuş gibi davranmaya devam ettiklerini ifade etti.

Ulu, sözlerine şöyle devam etti: “Oysaki bu konu hakkında Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı alınması gereken bilimsel önlemleri almış olmalı, ithal edilen hayvanları belirli süre gözetimde tutmalı, hastalık yönünden veteriner kontrolünden geçirmeli ve aşılarını yaptırmalıydı. Ancak üzülerek öğreniyoruz ki bu önlemlerin hiç biri alınmadığı gibi, veteriner görevlendirme masrafından kaçınmak için 5-6 aydır ithal edilen hayvanlar sağlık kontrolünden de geçirilmemektedir. Bu halk sağlığı skandalının sorumluları derhal istifa etmeli, yargı önünde hesap vermeli, hayvan ithalatında gerekli güvenlik önlemleri uygulanmalı, ithal hayvan sevdasından vazgeçilip yerli üretim yapılmalı ve insanların en temel hakkı olan yaşam hakkının yine en temel bileşenlerinden olan gıda güvenliği ve gıda güvencesi sağlanmalıdır.”

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]