Ekonomik krizi yaratan iktidarın ekonomik politikaları, derinleştiren de yine iç ve dış siyasetteki yanlışlarıdır. Buna rağmen kriz biz emekçilere fatura edilmek istenmektedir. Bütün temel yaşam malzemeleri her geçen gün pahallanmaktayken diğer taraftan da emeğimizin karşılığı olması gereken ücretlerimiz eritilmekte, hatta verilmemektedir.

Bu durumun en açık örneği insani yaşama ve çalışma koşulları oluşturulmadan, ücretleri aylardır ödenmeden, bugüne kadar tespit edildiği kadarıyla 37 kişinin işçi cinayetlerinde katledildiği 3. Havalimanı işçilerinin durumudur.

Bu koşullarda çalışmaya zorlanan 3. Havalimanı işçileri “Artık Yeter!” dedi. Taleplerinin karşısında karşılaştıkları ise jandarma ve polis saldırısı, gözaltı ve tutuklama oldu. Sosyal medyada vatan haini ilan edildiler, yandaş medya tarafından öldürülmelerinin caiz olduğuna dair fetva verildi!

AKP’nin biz emekçilere sunduğu işte budur! Bunun adı kölelik düzenidir. Karşılığı ödenmeden, zorla çalıştırmak, itiraz edince de zor kullanmanın başka bir adını bilmiyoruz.

Artık Yeter!

İşçilere verilen cevabı kabul etmiyoruz! Neoliberal saldırganlığı durdurmanın yolunu mücadelemizi birleştirerek, büyüterek bulacağız.

Tutuklanan 24 havalimanı işçisi derhal serbest bırakılsın! Taleplerin tamamı derhal kabul edilsin!

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]