18 Temmuz 2018 günü TBMM Başkanlığına sunulan Askerlik Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK’larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifinin sağlık ve sosyal hizmet kolunda çalışanlarla ilgili kısmının eksik ve yetersiz olduğunu öğrendiğimiz andan itibaren öncelikle sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini taleplerine yer verilmesi için bilgilendirmek ve kamuoyu oluşturmak için çalışmalara başladık.

Bu çalışmalarımızı işyerlerimizden başlatarak Meclisi kuşatacağımız bir çalışmaya çevirmek için imza kampanyalarından, basın açıklamalarına kadar birçok eylem ve etkinlik gerçekleştireceğiz.

Yasa teklifinin 23 Temmuz 2018 Pazartesi günü T.B.M.M. Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmesinden önce Mecliste grubu olan siyasi partilerle görüşmelere başladık.

İlk olarak 19 Temmuz 2018 Perşembe günü HDP Meclis Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen ve HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz ile görüşüp, taleplerimizi bir dosya halinde ilettik.

Bugün de (20 Temmuz 2018 Cuma) CHP Meclis Grup Başkanvekili Özgür Özel ile görüşerek taleplerimizi dosya halinde kendilerine ilettik.

Görüşme yaptığımız siyasi parti temsilcileri, taleplerimizi komisyon ve genel kurulda savunacaklarını ifade ettiler.

Parlamentoyu etkilemeye dönük çalışmalarımız devam etmektedir.

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]