Mersin Emek ve Demokrasi Platformu’ndan Filistin Halkıyla Dayanışma Çağrısı

Facebook
Twitter
WhatsApp

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu Özgür Çocuk Parkı’nda yaptığı basın açıklamasıyla İsrail’in Filistin katliamını kınadı.

Eylemde açıklama yapan Mersin Şube Eş Başkanımız Yılmaz Bozkurt, “Bu topraklarda yaşayan devrimciler Filistin halkının haklı ve onurlu mücadelesi için canlarını verdi. AKP iktidarı Filistin halkının yanında olduğu gösteren hiç bir çaba göstermedi. İsrail’le ekonomik, siyasi ve askeri anlaşmalar devam ettiği sürece Filistin katliamına katkı sunulacağının bilinmesi gerekir” diye konuştu.

Platform adına ortak açıklamayı ise Dönem Sözcüsü Mersin Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Canan Solak yaptı. Solak, şöyle konuştu: “Şiddet ve insanlık dışı uygulamalar derhal sonlandırmalı, Filistin ve İsrail halklarının bir arada ve barış içinde yaşamaları için gerekli siyasal adımlar atılmalıdır. ABD provokasyonu ve barışçıl gösterilere silah zoruyla  bastırarak katliama yol açan İsrail devletini kınıyor, Filistin halkının meşru taleplerini  destekliyor mazlum  Filistin halkına dayanışma içinde olduğumuzu buradan tekrar ifade etmek istiyoruz .”

Mersin halkının Filistin halkıyla dayanışmaya çağrıldığı açıklama, 5 dakikalık oturma eylemi ile sona erdi.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]