Şubemizin de bileşenlerinden olduğu Batman Demokrasi Platformu bugün Yılmaz Güney Sineması önünde Filistin’le dayanışma amacıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.

Burada bir açıklama yapan Batman Şube Eş Başkanımız Deniz Topkan, Filistin’de yaşanan katliamı kınadıklarını belirterek, şöyle konuştu: “ABD ve İsrail’in emperyalist amaçları doğrultusunda Kudüs’ü iç politika malzemesi yapmaları çözüm yerine çözümsüzlüğü, barış içinde bir arada yaşam yerine çatışma ve kaosu derinleştirmektedir. Filistin halkının meşru talepleri kabul edilmelidir. Şiddet ve insanlık dışı uygulamalar derhal sonlandırılmalı, Filistin ve İsrail halklarının bir arada ve barış içinde yaşamaları için gerekli siyasal adımlar atılmalıdır.”

Topkan’ın ardından Platform adına ortak açıklamayı yapan ESOB Başkanı Talat Kara ise “ABD provokasyonu ve barışçıl gösterilere silah zoruyla  bastırarak katliama yol açan İsrail devletini kınıyor, Filistin halkının meşru taleplerini  destekliyor mazlum  Filistin halkına dayanışma içinde olduğumuzu buradan ifade etmek istiyoruz ” diye konuştu.

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]