Çanakkale Şube Sekreterimiz Yusuf Üçüncü, Eğitim Sekreterimiz Ayşe Sevim ve  şube aktivistleri Çan Devlet Hastanesi, Yenice Devlet  Hastanesi ve Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü’nü ziyaret ederek çalışanların sorunlarını dinleyip, bildiri ve kitapçık dağıtımı gerçekleştirdi.

Çan Devlet Hastanesi’nde çalışırken haksız hukuksuz bir şekilde açığa alınıp ardından ihraç edildikten sonra Yargıtay kararı ile işine geri dönen üyemiz Handan Alptekin’i ziyaret eden yönetici ve üyelerimiz geçmiş olsun ve hayırlı olsun dileklerini ilettiler.

Hastanenin tüm idari ve servis birimlerini gezen SES’liler, çalışanların sorunlarını dinleyerek, şehir hastaneleri gerçeğini anlatan kitapçığı, “Fiili Hizmet Süresi Zammı Hakkımız”, iş güvencesi ve “İnsanca Yaşamaya Yetecek Ücret” bildirilerini dağıttı.

Ziyaret sırasında konuşma yapan üyemiz Handan Alptekin zorlu bir süreç yaşadığını, haksız hukuksuz bir şekilde işinden olduğunu fakat sendikanın desteği ve sendikalı olmanın gerçeğini işine döndüğünde daha iyi gördüğünü söyledi.

Sendika aktivisti Murat Dağdelen de verilen mücadelenin çok önemli olduğunu bu süreçte haksızlıklar karşısında çoğu emekçinin intihar ettiğini, bugün burada haklılığımızın ve mücadelemizin sonucunda kazanımlarımızın  mutluluğunu gördüğümüzü, yine açıkta olan üç değerli arkadaşımız içinde mücadelelerinin  devam ettiğini ifade etti.

Şube  Eğitim Sekreterimiz Ayşe Sevim de aynı sıkıntıları yaşayan bir insan olarak sendikal mücadelenin öneminin kendisi gibi haksız bir şekilde işinden olan Handan Alptekin’in işine geri dönmesiyle daha da anlam kazandığını belirtti.

Sendika aktivisti  Dijle Pınar Özkaradaş ise bu süreçte haksız bir şekilde işinden olanlar için verilen mücadelenin kıymetli olduğunu belirtti.

SES’liler Çan Devlet Hastanesi’nin ardından Yenice Devlet Hastanesi ziyaretini gerçekleştirdi. Yenice Devlet Hastanesi’ndeki sağlık emekçilerinin sorunlarını  dinleyen SES’liler, çalışanlara bildiri ve kitapçık dağıttıktan sonra Engelsiz Yaşam  Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Burada sosyal hizmet çalışanlarının sorunları dinleyen SES’liler, sendikamızın düzenleyeceği Sosyal Hizmet Çalıştayı hakkında bilgi verdi.

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]