KESK Mardin Şubeler Platformu ve Mardin Tabip Odası yaptıkları açıklamayla, 20 Mart’tan bu yana gözaltında tutulan Osman Sağlam’ın serbest bırakılmasını istedi.

Açıklamada, 2 yıldır Mardin Tabip Odası Yönetim Kurulu’nda iyi hekimlik değerlerini, insan hakları ve herkes için sağlık hakkının korunması kapsamında barış ve demokrasi savunucusu olarak görev yapan Osman Sağlam’ın 20 Mart günü sabahın erken saatlerinde evinde arama yapılarak ve gerekçe belirtilmeksizin gözaltına alındığına dikkat çekildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Acil servis hekimi olarak da görev yapan ve Tabip Odası’nda yönetim kurulu görevini halen sürdüren Sağlam’ın gözaltı süresinin uzatılmasını kınıyoruz. Konumu itibariyle gözaltı sürecinin sonlandırılması ve serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Diyarbakır Tabip Odası ve KESK şube yöneticilerinin de aynı gün maruz kaldığı bu durumu; meslek örgütlerine yapılan bir müdahale olarak görüyor ve kınıyoruz. İnsan hakları, sağlık hakkı, demokrasi ve barış taleplerimizi yineliyoruz”

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]